Jokerit takoi taululle tylyt lukemat – ”Olen ylpeä, että teimme seitsemän maalia”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit murjoi Moskovan Spartakin Helsingissä maalein 7-1. Hurjassa iskussa oleva Toronto Maple Leafsin vahvistus Mikko Lehtonen saalisti tehopisteet 2+2.

JÄÄKIEKKO Jokerit otti KHL:ssä tiistaina murskaavan kotivoiton Moskovan Spartakista maalein 7-1. Jokerit lähti peliin suosikkina, mutta näin murskaavaa voittoa ei odotettu.

Toronto Maple Leafsin NHL-organisaatiosta Jokereissa lainalla oleva puolustaja Mikko Lehtonen oli ottelun ehdoton hahmo. Hän iski hurjat tehot 2+2. Eeli Tolvasen ja Brian O’Neillin pistesaldo oli 1+2. Veli-Matti Savinainen teki kaksi maalia.

– Vieraskiertueen jälkeen ensimmäinen kotipeli on usein vaikea, mutta aloitimme hyvin ja pelasimme erittäin vahvan ottelun. Olen ylpeä, että teimme seitsemän maalia, mutta ehkä numerot olivat vähän turhan suuret, kun miettii joukkueiden välistä eroa kaukalossa, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki Jokereiden nettisivujen mukaan.

Jokereiden kausi alkoi vaikeissa merkeissä. Se ei johtunut pelillisistä asioista, vaan Valko-Venäjän epävakaasta poliittisesta tilanteesta sekä koronapandemiasta seuranneesta karanteenista.

Nyt Jokerit otti jo kolmannen perättäisen voittonsa. Läntisen konferenssin sarjataulukossa Jokerit nousi viidenneksi, vaikka on pelannut useamman ottelun muita vähemmän.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Jokereiden aseena on laaja pelaajamateriaali. Joukkueella on vahvaa materiaalia neljään eri kenttään ja peliaikaa voidaan antaa tasaisesti polttamatta parhaimmistoa loppuun.

Tosin parin kuukauden päästä Jokerit menettänee muutaman pelaajan. NHL haluaa pelaajansa takaisin.

Vuoden 2019 kultaleijona Lehtonen näyttäisi olevan vieläkin kovemmassa vireessä kuin viime kaudella. Näillä näkymin hän siirtynee Torontoon joulukuussa, jos NHL:n tuoreimmat suunnitelmat pitävät sen suhteen, että kausi alkaisi tammikuussa.

Muutaman vuoden takainen nuorisotähti Tolvanen näyttäisi saaneen Jokereiden peleissä itseluottamustaan takaisin. Myös hänen kautensa jatkunee joulukuussa Pohjois-Amerikassa.

Jokerit pelaa seuraavan ottelunsa Helsingissä perjantaina. Vastaan tulee läntisen konferenssin jumboryhmä Dinamo Riika.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Pentti Matikaiselta rakentava ehdotus SM-liigalle – tuskin otetaan edes harkintaan

Kommentoi Facebookissa