Kahta koulua uhkailtiin väkivallanteoilla – takana lasten vitsailu viestipalvelusovelluksessa

Poliisi on ollut paikalla uhkauksien kohteena olleilla kouluilla.

Poliisi on käynyt uhkauksen kohteena olleela koululla. (Kuva AOP)

Tekstinkäsittely oli korjannut oppilaan kirjoittaman sanan automaattisesti kouluammunnaksi.

KOULU-UHKAUS Poliisi kertoo, että tiistaina illalla viestipalvelusovelluksessa kuopiolaiseen Hatsalan kouluun kohdistettu väkivallantekouhkaus on paljastunut lasten vitsailuksi. Toinen uhkaus kohdistui Minna Canthin kouluun. Poliisi oli paikalla uhkauksien kohteena olleilla kouluilla ja kertoi, että koulujen ovien mahdollinen sulkeminen on normaaliin varautumiseen liittyvä turvaamistoimi.

Poliisin selvityksissä on ilmennyt, että lapset olivat kirjoitelleet toisilleen palvelussa ja yksi Hatsalan koulun oppilas oli kertomansa mukaan kirjoittanut keskusteluun sanan, joka muistutti kouluammunta -sanaa ja puhelimen tekstinkäsittely oli korjannut sanan automaattisesti ”kouluammunta”-muotoon.

Koululainen oli ehtinyt lähettää viestin kavereilleen ennen kuin huomasi vahingon ja hän oli poistanut viestin välittömästi viestipalvelusovelluksesta. Hatsalan koulu jatkaa kuitenkin turvaamistoimenpiteitä toistaiseksi ja poliisi seuraa myös koulunkäynnin sujumista.

Poliisilla on myös Minna Canthin kouluun kohdistuneen uhkauksen tekijä selvillä. Tekijä on tässäkin tapauksessa alaikäinen koulun oppilas.

Aamupäivän aikana tuli ilmi vielä kolmas kuopiolaiseen kouluun kohdistunut uhkaus. Samalla keskustelualustalla oli julkaistu aamupäivällä Pyörön kouluun liittyvä uhkaava viesti. Pyörön koulussa opiskelu jatkuu, mutta liikkuminen koulussa tapahtuu hallitusti varautumissyistä. Poliisi selvittelee uhkailijan henkilöllisyyttä ja on paikalla koululla.

  • EDIT 13:00: Päivitetty poliisin selvityksiä

Lue myös: Vitsistä voi aiheutua jopa vankeusrangaistus – ”Meillä on viikoittain selvitettävänä koulu-uhkauksia”

Kommentoi Facebookissa