Karmaiseva pettymys – KymiRingin MotoGP-kisat peruttiin taas

MotoGP-sarjaa piti ajaa KymiRingillä kaudesta 2020 alkaen.

MotoGP-sarjaa piti ajaa KymiRingillä kaudesta 2020 alkaen. (Kuva Yamaha Racing).

KymiRingin moottorirata ei läpäissyt turvallisuustarkastusta. Näin ollen heinäkuun MotoGP-kisoja ei radalla ajetakaan.

MOOTTORIURHEILU Suomalaisia moottoriurheilufaneja kohtasi keskiviikkona shokkiuutinen. Ratamoottoripyörien MM-sarjan MotoGP:n Suomen osakilpailut KymiRingillä on peruttu myös tältä vuodelta.

Heinäkuussa ohjelmassa ollut MotoGP-tapahtuma joudutaan perumaan, koska KymiRingin rata ei viime viikolla läpäissyt kansainvälisen moottoripyöräliitto FIM:n järjestäjäorganisaatiolle Dorna Sportsille suorittamaa tarkastusta. Tämä oli merkittävä yllätys, koska KymiRingillä on vakuuteltu kaiken olevan kunnossa.

Yleisötapahtumajärjestäjän roolissa toiminut Lahti Events sai asiasta tiedon viime maanantaina.

– Olen erittäin pahoillani ja pettynyt niin alueen matkailuyrittäjien kuin lipun ostaneiden puolesta. Lippujen palautuksesta vastaa Lippu.fi, joka lähettää kaikille lipun ostaneille tarkemmat ohjeet sähköpostilla, sanoo Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki tiedotteessa.

Lahti Events on tehnyt KymiRingin kanssa MotoGP:sta tapahtumatoiminnan sopimuksen, jossa Lahti Events vastaa yleisöpalveluiden tuotannosta. KymiRing on puolestaan itse ratatoiminnasta ja kilpailusta vastuussa.

Lahti Events on maksanut tapahtuma-alueesta ennakkovuokraa KymiRingille. Lahti Eventsin ja KymiRingin välisen sopimuksen mukaan KymiRing on velvollinen palauttamaan MotoGP-tapahtumaa koskevan osuuden ennakkovuokrasta Lahti Eventsille. Palautuksen aikataulusta sovitaan parhaillaan.

– Lahti Eventsin hallitus tulee käsittelemään asiaa ja tekee tarvittavat päätökset. On kuitenkin tässä tilanteessa jo selvää, että tulemme korvauksia KymiRingiltä myös hakemaan niin ennakkovuokrien kuin muidenkin vahinkojen osalta, Mäki jatkaa.

KymiRingin tapahtumien peruutus koskee ainoastaan heinäkuun MotoGP-osakilpailua. Yhteistyö Lahti Eventsin ja KymiRingin välillä jatkuu muiden käynnissä olevan tuotantojen osalta normaalisti.

– Tapahtuneen perusteella arvioimme MotoGP:n järjestämisen osalta yhteistyötä Kymiringin kanssa vakavasti uudelleen, sanoo Emilia Mäki.

Ensi kertaa KymiRingillä piti järjestää MotoGP-kisat jo 2020. Tuolloin koronapandemia peruutti tapahtuman. Vastaava kohtalo oli KymiRingin MotoGP-kisoissa myös 2021.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Kalle Rovanperä voitti taas – dominoi rallin MM-sarjaa

Kommentoi Facebookissa