Kaudesta takana kolme viikkoa – Veikkausliigassa jo valmentajapotkut

HIFK palasi 2010-luvulla Veikkausliigaan yli 40 vuoden tauon jälkeen

HIFK palasi 2010-luvulla Veikkausliigaan yli 40 vuoden tauon jälkeen. (Kuva AOP)

HIFK antoi norjalaisvalmentajalleen potkut, vaikka kaudesta on pelattu vasta kolme kierrosta.

JALKAPALLO Veikkausliigassa pelaava HIFK tiedotti maanantaina vapauttaneensa päävalmentajansa Tor Thodesenin tehtävistään. Norjalainen Thodesen valmensi HIFK:ssa toista kauttaan.

HIFK:n kausi alkoi takkuisasti. Suomen Cupissa menestys alitti odotukset. Veikkausliigassa HIFK on hävinnyt kolmesta ottelustaan kaksi maalieron joukkueella ollessa murheellinen 1-6.

– Viime vuosi Thodesenin kanssa meni erinomaisesti. Hän tuli meille vuonna 2019, ja onnistui vaikeisiin olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Tänä vuonna tuloksia ei ole tullut – ei Suomen Cupissa, eikä Veikkausliigan alussa. Ottelukalenteri on nyt tiivis. Yksi voitto kahdeksasta kilpailullisesta pelistä tänä vuonna ei riitä. Muutos oli tehtävä nyt. Tulen tekemään entistä tiiviimpää yhteistyötä valmennustiimin kanssa. Meidän on saatava joukkueesta enemmän irti, ja löydettävä oma pelimme, sanoo HIFK:n urheilutoimenjohtaja Mika Lönnström tiedotteessa.

– Puuttuvat tulokset eivät ole koskaan yhden miehen syytä, ja tiedän, että valmentajan vaihtaminen kauden aikana ei useinkaan tuota tuloksia. Me olemme kuitenkin nyt kauden alussa, peli on sekaisin, ja meidän on tehtävä voitavamme muutosten aikaansaamiseksi, kommentoi HIFK:n toimitusjohtaja Christoffer Perret.

Juttuvinkki: HJK tehnyt isoja sukelluksia – Aki Riihilahden uskottavuus nyt puntarissa

Klassiseen tyyliin HIFK:n johto ilmoitti seurajohdonkin olevan vastuussa heikoista tuloksista. Vastaavanlaisia korulauseita seurajohto julkaisee valmentajapotkujen yhteydessä aina lajista riippumatta, mutta seurajohtoa erotetaan harvemmin.

– Päävalmentaja joutuu kantamaan tuloksista vastuun. Kaikkien on nyt syytä katsoa peiliin, ja tehdä ryhtiliikkeitä. Meillä on paljon osaamista valmennustiimissä ja pelaajaryhmässä. Se osaaminen ei ole valjastunut tuloksiin kentällä. Nämä pelaajat pystyvät parempaan, siitä olen varma. Minulla on täysi luottamus jatkaviin valmentajiimme ja urheilupuolen johtoon, ilmoittaa Perret.

– Valmentajan vaihdos kauden aikana on aina myös seurajohdon epäonnistuminen. Johtamiseen kuuluu kuitenkin, että virheistä on opittava, ja rajujakin ratkaisuja on pystyttävä tekemään. Nyt keskitymme tulevaan, ja teemme kaikkemme, jotta uusi valmennusjohto saisi tarvittavan tuen, Perret jatkaa.

HIFK aloitti kautensa Helsingissä häviämällä KuPSille 0-3. Rovaniemellä HIFK voitti RoPSin 1-0. Viime lauantaina kauden kolmannessa ottelussaan HIFK taipui FC Lahdelle 0-3.

HIFK:n valmentamisesta vastaavat jatkossa Teemu Kankkunen sekä Mike Keeney, jotka olivat mukana Thodesenin valmennustiimissä. Uudesta päävalmentajasta HIFK ei maanantaina ilmoittanut.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK:lla ja TPS:llä näyttää heikolta

Kommentoi Facebookissa