KHL:ssä isoja tasoeroja – peränpitäjällä ei jakoa Jokereiden kynsissä

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Dinamo Riian 4-1. Jännitys oli poissa.

JÄÄKIEKKO Jokerit jatkoi voittokulkuaan KHL:ssä kukistamalla Dinamo Riian Helsingissä maalein 4-1. Yllättävänä tulosta ei voi pitää, sillä Dinamo Riika on yksi KHL:n heikoimmista joukkueista.

Ottelu oli käytännössä ohi jo toisen erän alussa, jolloin Henrik Haapala maalasi Jokerit Eeli Tolvasen syötöstä 3-0 -johtoon. Ensimmäisessä erässä Nicklas Jensen ja Veli-Matti Savinainen olivat maalanneet Jokerit kahden maalin karkumatkalle.

Vaikka Martins Dzierkals kavensi 1-3:een, ei Jokereiden voitto ollut uhattuna. Marko Anttilan upeasta laukauksesta tullut 4-1 -maali syntyi vielä toisessa erässä ja kolmas erä olikin sitä niin sanottua pelkkää pelailua.

– Oltiin valmiita peliin ja menimme heti 2-0-johtoon. Halusimme parantaa ylivoimapeliämme ja onnistuimme siinä. Lisäksi Janis (Kalnins) oli hyvä maalilla. Kamppailupelaamisessa ja aloituksissa oltiin perässä ja niitä pitää parantaa. Isot pelit edessä maanantaina ja keskiviikkona, sanoi päävalmentaja Lauri Marjamäki Jokereiden verkkosivuilla ja viittasi myös ensi viikon koviin testeihin Lokomotiv Jaroslavlia ja TsSKA Moskovaa vastaan.

Dinamo Riika kohautti loppukesästä häviämällä kaksi harjoitusottelua Mestis-joukkueille. Dinamolla on yksi KHL:n pienimmistä budjeteista, eikä sillä ole varaa hankkia riveihinsä parhaita Euroopassa pelaavia Latvian maajoukkuepelaajia.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Dinamo on pelannut tällä kaudella nyt 11 ottelua ja hävinnyt niistä yhdeksän. Joukkue on viidellä pisteellään läntisessä konferenssissa viimeisenä.

Vähemmän pisteitä KHL:ssä on kerännyt vain Kiinaa edustava muukalaislegioona Kunlun Red Star, joka koronan takia pelaa evakossa Venäjällä. Kunlunilla pisteitä on kolme.

Jokereiden ja Dinamon ottelussa tasoero oli selkeä. Jokerit otti niin sanotut pakkopisteet, joita varten joukkueen ei tarvinnut pelata edes täysillä.

Jokerit nousi KHL:n läntisessä konferenssissa neljänneksi. Matkaa kolme ottelua enemmän pelanneeseen kärkijoukkue TsSKA Moskovaan on kahdeksan pistettä.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen jääkiekon pelaajakehitys pitänyt tasonsa – Ruotsi ja Venäjä selkeästi edellä

Kommentoi Facebookissa