Koronavilkulla jo miljoona latausta – Suomessa on todettu 56 uutta tartuntaa

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen. (Kuva Päivi Luosma)

Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista.

KORONAVIRUS Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku-sovellus on ladattu jo miljoona kertaa. Miljoonan latauksen raja meni rikki 1.9.2020 noin klo 8 eli vain noin vuorokausi sen jälkeen, kun Koronavilkku tuli ladattavaksi sovelluskauppoihin.

– Lukema on kertakaikkisen upea! Tällainen latausmäärä yhdessä päivässä on ylittänyt kaikki odotuksemme, sanoo johtaja Mika Salminen THL:stä.

Koronavilkun avulla ihmiset voivat itse osallistua viruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä. Sovellus nopeuttaa virukselle altistuneiden tavoittamista ja tartuntaketjujen katkaisemista. Koronavilkku tuottaa sitä enemmän hyötyä, mitä useampi sen lataa.

Juttuvinkki: Kainuussa on ilmennyt koronaviruskeskittymä – tiloja suljetaan, toimintaa rajoitetaan, maskeja ja etätöitä suositellaan

– Miljoona lataajaa tarkoittaa sitä, että miljoonalla ihmisellä on mahdollisuus saada nopeasti tieto siitä, ovatko he mahdollisesti altistuneet koronavirustarunnalle. Mitä suurempi käyttäjien joukko on, sitä nopeammin ja varmemmin saamme tartuntaketjuja nopeasti katkottua ja epidemian pysymään kurissa. Eiköhän jatketa maailmanennätysvauhdilla, Salminen sanoo.

Koronavilkun voi ladata maksutta puhelimeen yleisimmistä sovelluskaupoista. Sovellus toimii uudemmissa älypuhelimissa. Lisätietoa sekä latausmahdollisuus löytyy myös koronavilkku.fi-sivustolta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos myös kertoo, että Suomessa on tänään todettu 56 uutta tartuntaa. Jyväskylässä on lähes 400 henkeä asetettu karanteeniin. Suomessa on kaikkiaan 8142 ihmistä sairastunut koronavirukseen.

Lue myös: Tartuntaketjujen katkaisua helpottava Koronavilkku on nyt julkaistu – täältä voit ladata sovelluksen puhelimeesi

Kommentoi Facebookissa