Leukemiaan sairastuneen pikkutytön tarina kosketti – kaikki haluavat maksaa laskun

Hyväntekijä Ari Koponen alias Brother Christmas on jo vierailllut leukemiaan sairastuneen tytön luona.

Hyväntekijä Ari Koponen alias Brother Christmas on jo vierailllut leukemiaan sairastuneen tytön luona. (Kuva Brother Christmas)

Vantaan kaupungille ei ole merkitystä kuka maksaa perinnän ja millä rahoilla.

SOSIAALITURVA Yleisradio kirjoitti muutama päivä sitten artikkelissaan vantaalaisesta Elina Halmeesta, jonka pieni tytär sairastui leukemiaan. Vantaan kaupunki oli perimässä Halmeelta takaisin peräti 6 000 euroa omaishoitajan palkkiota, koska se tulkitsi Kelan maksaman erityishoitorahan muuta tukea estäväksi tekijäksi.

Päivän Lehti raportoi eilen, kuinka asiasta noussut kohu oli saamassa Vantaan kaupungin perääntymään. He julkaisivat poikkeuksellisesti asiasta tiedotteen jossa todettiin, että kaupunki voi vähintäänkin kohtuullistaa takaisinperintää, tai jopa poistaa sen.

Elina Halmeen tyttären kohtalo kosketti laajasti myös suomalaisia, kertoo Yleisradio nyt uudessa artikkelissaan. Kaksi hyväntekeväisyysyhdistystä on luvannut maksaa syöpää sairastavan tytön äidiltä perittävän summan puoliksi. Kyseessä on Brother Christmasina tunnettu Ari Koponen sekä WestPro4U-yhdistys.

– Pystymme maksamaan laskun niillä rahoilla, joilla ihmiset ja yritykset ovat tukeneet yhdistysten toimintaa, kertoo Ari Koponen.

Yhdistykset odottavat parhaillaan Vantaan kaupungilta tietoja tilinumerosta ja laskuviitteistä sekä lopullisesta summasta. Oli summa mikä tahansa, siihen löytyy nyt varoja.

Ihmisten auttaminen ei ole loppunut tästä maailmasta, sillä Facebookissa oli vireillä kaksikin ryhmää rahojen keräämiseksi hoitopalkkion maksamiseksi, Apua äidille -ryhmä sekä yhdessä Vantaan seurakunnan kanssa perustettava yhteisö. Tulijoita ja auttajia ryhmiin oli lupautunut jo satoja.

Kommentoi Facebookissa