Lukutaitoviikko avaa maksuportteja – kymmenet paikallislehdet vapaasti luettavissa verkossa

Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. (Kuvituskuva Kari Kallonen)

Kampanja tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

MEDIA Kymmenet paikallislehdet avaavat maksuporttinsa tai näköislehtensä vapaasti luettaviksi lukutaitopäivän ja demokratian päivän välisellä viikolla. Pureudu paikallisiin -kampanja tuo 8.–15.9. esiin paikallislehtiä ja paikallisjournalismia sekä tarjoaa mahdollisuuden tutustua elämään eri puolilla Suomea.

– Paikallislehdet suojelevat demokratiaa ja tukevat lukutaitoa. Lukutaito antaa ihmisille valmiudet hankkia tietoa, ilmaista itseään ja osallistua yhteiskuntaan. Lukutaidon tavoin paikallislehti edistää paikallista demokratiaa ja yhteisöllisyyttä, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Hannikaisen mukaan paikallislehti kertoo luotettavasti juuri siitä, mitä ympärillä tapahtuu.

– On tärkeä ymmärtää, miten asiat omassa kotikunnassa ja lähialueilla ovat. Pureudu paikallisiin -kampanjan aikana on myös kiinnostavaa päästä kurkkaamaan, mitä muualle Suomeen kuuluu paikallisella tasolla.

Uutismedian liitto on sanomalehtien ja kaupunkilehtien julkaisijoiden ja muiden yksityisten uutismedioiden toimialajärjestö sekä media-alan yhteistä edunvalvontaa hoitavan Medialiiton jäsenjärjestö.

Avoinna olevien lehtien linkit on koottu Uutismedian liiton verkkosivuille osoitteeseen www.uutismediat.fi/paikallislehdet

Lue myös: Paikallislehtien artikkelit ovat suosittuja koko maassa – jos niille vain annetaan mahdollisuus

Kommentoi Facebookissa