Matkustusrajoituksia tiukennetaan uudelleen sisä- ja ulkorajoilla – Traficom päättää Skopjen lennoista

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta. (Kuva Fotolia)

Hallitus kertoo rajoituksia palautettavan epidemiologiseen arvioon perustuen.

KORONAVIRUS Hallitus linjasi neuvottelussaan 18. elokuuta rajaliikenteen rajoituksista. Sisä- ja ulkorajaliikenteen rajoituksia palautetaan epidemiologiseen arvioon perustuen. Sisärajavalvonta palautetaan Suomen ja Islannin, Kreikan, Maltan, Saksan, Norjan ja Tanskan väliseen liikenteeseen.

Liikenne sallitaan Suomen ja Ruotsin sekä Suomen ja Norjan välisen maarajan rajanylityspaikoilla paikallisten rajayhteisöjen välillä, vaikka Ruotsi ja Norja ylittävät hallituksen asettamat taudin ilmaantuvuusluvun raja-arvot.

Euroopan unionin komissio on korostanut jäsenvaltioiden yhtäläistä kohtelua epidemiatilanteessa. Paikallisten rajayhteisöjen osalta tästä periaatteesta voidaan tehdä poikkeus. Sisäministeri Maria Ohisalon mukaan ei ole kuitenkaan mitään tiettyä tapaa, jolla raja-alueilla asumisen voisi todistaa.

– Jos on mahdollista, niin ihmisillä voisi olla esittää rajavartioille joku todistus kotipaikastaan.

Juttuvinkki: Pääministeri Sanna Marinilla on lieviä hengitystieoireita – ”Käyn koronatestissä ja siirryn etätöihin”

Italian, Liettuan, Slovakian ja Viron 14 päivän ilmaantuvuusluku ylittää raja-arvon 8, mutta on tarkasteluhetkellä alle 10. Sisärajavalvontaa ei tämän vuoksi palauteta uudelleen Suomen ja näiden maiden väliseen liikenteeseen.

Ulkorajaliikenteen rajoitukset palautetaan Irlannista, Kyprokselta ja San Marinosta Suomeen saapuvalle liikenteelle, sekä Japanin asukkaille Japanista Suomeen saapuvassa liikenteessä. Kaikki rajapäätökset astuvat voimaan maanantaina 24. elokuuta.

Hallitus sai neuvottelussaan myös tiedoksiannon Pohjois-Makedonian Skopjesta saapuvien lentojen rajoittamisesta. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valmistelee ratkaisun lentojen mahdollisesta keskeyttämisestä itsenäisesti ja tiedottaa päätöksestä.

Lue myös: Skopjesta saapuneen koneen matkustajilla jälleen koronatartuntoja – ”Näin ei voi jatkua”

Kommentoi Facebookissa