Matti Vanhanen siirtyy valtiovarainministeriksi – ”Raskain mielin olen ottamassa tämän tehtävän vastaan”

– Velvollisuudentunne ajaa, Matti Vanhanen kommentoi suostumistaan valtiovarainministerin tehtävään.

– Velvollisuudentunne ajaa, Matti Vanhanen kommentoi suostumistaan valtiovarainministerin tehtävään. (Kuva AOP)

Mielensä muuttanut puhemies Matti Vanhanen on kertonut olleensa vastahakoinen ministerinpestiin.

HALLITUS Helsingissä koolla ollut keskustan puoluehallituksen, eduskuntaryhmän ja europarlamenttiryhmän yhteiskokous on puolueen sääntöjen mukaisesti päättänyt ehdokkaastaan valtioneuvoston jäseneksi.

Ehdokas valtiovarainministeriksi on eduskunnan puhemies, kansanedustaja Matti Vanhanen. Uusi valtiovarainministeri oli valittava sen jälkeen, kun puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni ilmoitti eroavansa tehtävästä.

Kulmuni oli otsikoissa sen jälkeen, kun Suomen Kuvalehti paljasti, että viestintäyritys Tekir oli laskuttanut Kulmunin viestintävalmennuksesta noin 50 000 euroa. Laskut maksoivat sekä elinkeinoministeriö että valtiovarainministeriö.

– Näillä aika raskain mielin olen ottamassa tämän tehtävän vastaan. Tulen tekemään yhteistyötä hallituskumppaneiden ja opposition kanssa, toivottavasti olen luottamuksen arvoinen, Matti Vanhanen kertoi.

Juttuvinkki: Puhemies Matti Vanhanen jää sairauslomalle – kaksi leikkauksen vaativaa toimenpidettä

Vanhanen itse on sanonut olleensa vastahakoinen tehtävään, mutta viime aikojen tapahtumat saivat hänet muuttamaan mielensä.

– Velvollisuudentunne ajaa, Matti Vanhanen kommentoi.

Hän ei kertomansa mukaan ole kuitenkaan pyrkimässä varapääministeriksi. Katri Kulmuni on puolestaan sanonut olevansa halukas jatkamaan erostaan huolimatta puolueen puheenjohtajana.

Valtiotieteiden maisteri Matti Vanhanen, 63, on toiminut kansanedustajana vuodet 1991–2010 sekä vuodesta 2015 alkaen. Vanhanen toimi pääministerinä vuosina 2003–2010, sekä puolustusministerinä vuonna 2003. Hän on ollut myös keskustan presidenttiehdokas.

Vanhanen on myös jonkin aikaa potenut terveysongelmia. Viime vuonna hän jäi sairauslomille sydänleikkauksen sekä munuaisesta poistetun kasvainleikkauksen johdosta.

Lue myös: Katri Kulmuni eroaa valtiovarainministerin tehtävästä – ”Keskusta jatkaa hallituksessa”

Kommentoi Facebookissa