Metsähallituksen kohteet ruuhkautuivat – ”Lähtekää luontoon, mutta välttäkää suosituimpia ulkoilupaikkoja”

Nuuksion luonnonkaunista kansallispuiston aluetta pääkaupunkiseudun lähistöllä hallinnoi Metsähallitus.

Nuuksion luonnonkaunista kansallispuiston aluetta pääkaupunkiseudun lähistöllä hallinnoi Metsähallitus. (Kuva Fotolia)

Myös tartuntariski vähenee, kun ulkoilee tai retkeilee sivummassa suosituimmista kohteista.

LUONTO Pääkaupunkiseudun suositut luontokohteet kuten esimerkiksi Nuuksion Haukkalampi ja Kirkkonummen Meikon alue ruuhkaantuivat lauantaina pahoin. Tämä on ymmärrettävää, koska koronaviruksen takia tapahtumia ja harrastuksia on peruttu, ja ihmiset lähtevät luontoon.

Luonnossa liikkuminen on turvallinen tapa huolehtia terveydestään, mutta senkin osalta kannattaa välttää ihmisjoukkoja. Metsähallitus toivoo, että ihmiset suosivat luontoliikunnassa lähimetsiään, joihin ei tarvitse lähteä autolla, tai valitsevat vähemmän suosittuja kohteita.

Myös tartuntariski vähenee, kun ulkoilee tai retkeilee sivummassa suosituimmista kohteista. Kodissa ja muissa taukopaikoissa voi olla kymmeniä ihmisiä lähekkäin.

Suomen luontokeskus Haltia Nuuksiossa on suljettu sunnuntaina 15.3. henkilöstövajeen takia. Ravintola Haltia sen sijaan on auki. Tarkemmat tiedot löytyvät sivuilta www.haltia.com ja www.luontoon.fi/haltia.

Muut luontokeskukset ovat toistaiseksi auki, mutta yleisötilaisuudet ja ryhmäopastukset on peruttu. Metsähallitus seuraa tilannetta ja tekee tarvittaessa uusia päätöksiä viranomaisohjeistuksen perusteella.

Lue myös: Koronavirus saa maat sulkemaan rajojaan – Viroon ei pääse kohta ulkomaalaisia ja poikkeustila voimaan myös Kanariansaarilla

Kommentoi Facebookissa