Michael Schumacherista surullinen väite – ”Häntä ei tunnista enää samaksi ihmiseksi”

Michael Schumacher voitti Formula ykkösissä seitsemän maailmanmestaruutta.

Michael Schumacher voitti Formula ykkösissä seitsemän maailmanmestaruutta. (Kuva AOP)

Michael Schumacherin terveydentilasta on kerrottu varsin surullista tietoa.

FORMULA 1 F1-legenda Michael Schumacherin tarkkaan varjellusta terveydentilasta on saatu uutta tietoa. Asiasta on IB Timesin mukaan kertonut Schumacheria hoitanut lääkäri.

Tietojen mukaan Schumacherin kaikki lihakset ovat surkastuneet täysin, sillä F1-legenda ei pysty pitämään lihaksistaan huolta. Schumacherin kerrotaan olevan fysioterapisessa hoidossa 24 tuntia vuorokaudessa ja hän on täysin riippuvainen muiden ihmisten avustuksesta.

Schumacher kuitenkin ilmeisesti tiedostaa ympärillään tapahtuvat asiat, joten hän ei ole täysin vegetatiivisessa tilassa. Schumacher ei kuitenkaan pystyisi kommunikoimaan puhumalla.

Schumacherin perhe on varjellut tietoja F1-legendan terveydentilasta tarkoin, mutta aina välillä asiaan saadaan uutta valoa.

Nyt neurokirurgian osastolla bolognalaisessa sairaalassa työskentelevä lääkäri Nicola Acciari on kertonut uusia, tarkempia tietoja Schumacherin tilanteesta. Hänen mukaansa Schumacher on ”täysin erilaisessa tilanteessa” kuin ennen vuonna 2013 sattunutta onnettomuuttaan, eikä häntä tunnista enää samaksi ihmiseksi.

– Meidän täytyy kuvitella täysin erilainen ihminen, jonka näimme aikanaan radalla. Hänellä on hyvin paljon muuttunut orgaaninen, lihaksinen ja luuston rakenne. Kaikki johtuu hänen saamastaan aivovammasta, lääkäri kertoi italialaismedialle.

Schumacher loukkaantui vakavasti lasketteluonnettomuudessa vuonna 2013. Sen jälkeen häntä ei ole nähty julkisuudessa, vaikka kotihoitoon hän pääsi jo syksyllä 2014.

Formula ykkösissä Schumacher kilpaili 1991-2012. Hän voitti seitsemän maailmanmestaruutta. Osakilpailuvoittoja Schumacherilla on 91.

Teksti Ville Hirvonen

Lue myös: Seuraava suomalainen formulamestari? – Kimilänen ja Kimi kisaavat samoissa tapahtumissa

Kommentoi Facebookissa