Mielenkiintoinen tasonmittaus elokuussa – Jokerit kohtaa SM-liigan seuroja

Jokerit tuulettaa maalia.

Jokerit tuulettaa maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit kohtaa elokuun lopulla TPS:n ensi kertaa kuuteen vuoteen.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti tiistaina pelaavansa elokuun lopulla harjoitusottelun TPS:ää vastaan. TPS ja Jokerit kohtaavat Turun Gatorade Centerissa 26. elokuuta.

Jo aiemmin Jokerit vahvisti kohtaavansa harjoituskaudella Jukurit ja Ässät Imatralla. Jukureita vastaan Jokerit pelaa 20. elokuuta ja Ässiä vastaan 21. elokuuta.

Jokerit ja TPS kohtasivat SM-liigan finaaleissa neljä kertaa peräkkäin 1994-1997. Nämä finaalisarjat muistetaan legendaarisina klassikoina.

2000-luvulla Jokereiden ja TPS:n dynastiat olivat jo historiaa. SM-liigan mestaruuden Jokerit voitti viimeksi 2002 ja TPS 2010.

Jokerit jätti SM-liigan 2014 siirtyäkseen KHL:ään. Elokuussa 2014 Jokerit ja TPS kohtasivat vielä harjoitusottelussa, joka onkin seurojen toistaiseksi viimeisin kohtaaminen. Jokerit voitti Turussa pelatun ottelun 5-3.

Vuonna 2014 SM-liiga kielsi seuroiltaan harjoitusottelut Jokereiden kanssa useammaksi vuodeksi. Viime lokakuussa Kilpailu- ja kuluttajavirasto tuli siihen tulokseen, ettei harjoitusottelujen kiellolle ole perusteita.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

”Osapuolten menettelyssä on ollut kyse kilpailijan poissuljentaan tähtäävästä markkinoiden jakamisesta, jota on toteutettu kollektiivisen boikotin ja tuotannon rajoittamisen keinoin. Tällainen menettely lukeutuu kilpailuoikeudessa vakiintuneesti vakavimpiin kilpailunrajoituksiin”, todettiin Kilpailu- ja kuluttajaviraston näkemyksessä.

Kuuden vuoden aikana Jokereiden tasosta verrattuna SM-liigan seuroihin on käyty juupas-eipäs -väittelyä. Konkreettisia faktoja ei ole ollut tarjolla, koska harjoitusotteluissa joukkueet eivät ole saaneet kohdata. Elokuun lopulla saadaan sitten selvyyttä KHL:n ja SM-liigan tasoeroista, kun Jokerit pelaa kolmea SM-liigajoukkuetta vastaan.

Helsingissä moni näkisi mielellään HIFK:n ja Jokereiden välisen paikallisottelun. Viimeksi sellainen on pelattu SM-liigan kaudella 2014.

Jokereiden ja HIFK:n kohtaaminen myisi varmasti loppuun isonkin areenan. Koronapandemian takia yleisörajoitukset ovat kuitenkin Suomessa voimassa lokakuulle saakka, joten paikallisderby jäänee tältä vuodelta toteutumatta.

KHL-kauden pitäisi alkaa syyskuun alussa. Toistaiseksi on epävarmaa, voiko Jokerit pelata syksyllä otteluitaan Helsingissä.

Suomen ja Venäjän raja on koronan takia kiinni. On epätodennäköistä, että raja voitaisiin avata vielä syyskuussakaan.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: KHL aikoo aloittaa syyskuussa – Jokereiden tilanne yhä epäselvä

Kommentoi Facebookissa