Mörkö löi sisään – Jokerit voitti kotiottelunsa Jekaterinburgissa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa

Jokerit pelaa venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit voitti Avtomobilist Jekaterinburgin 3-2. Salavat Julajev Ufan Teemu Hartikainen teki Kazania vastaan neljä maalia ja nousi KHL:n pistepörssin kärkeen.

JÄÄKIEKKO Jokerit pelasi KHL-kotiottelun sunnuntaina kaukana Venäjällä Jekaterinburgissa. Erikoinen ratkaisu johtui koronapandemian aiheuttamista ottelusiirroista.

Jokerit voitti ottelun Avtomobilist Jekaterinburgia vastaan maalein 3-2. David Sklenickan ja Alex Grantin maalit olivat vieneet Jokerit 2-1 -johtoon, mutta 42-vuotias kaiken kokenut kiekkolegenda Pavel Datsyuk tasoitti vielä 2-2:een.

Voittomaalin viimeisteli Marko Anttila. ”Mörkö” löi sisään nelisen minuuttia ennen loppua. Maali oli hönelle kauden kuudes.

– Tulimme erittäin hyvin peliin, mutta toisessa erässä jäi parannettavaa, vaikka teimme kaksi maalia. Kolmas erä oli taas hyvä, vaikka tulikin oma maali. Silti jaksettiin uskoa ja tehtiin tärkeä voittomaali. Hieno kotivoitto täällä Jekaterinburgissa, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki sanoi seuransa nettisivuilla.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

Markus Hännikäinen pelasi Jokereissa kauden ensimmäisen ottelunsa.

– Oli tärkeää saatiin vihdoin ja viimein Hännikäinen takaisin. Ensimmäiseksi peliksi ihan ehjä suoritus, koska ei varmasti ole helppoa tulla noin pitkältä tauolta takaisin. Hänestä on meille vielä paljon hyötyä, Marjamäki totesi.

Jokerit pelaa Jekaterinburgissa myös maanantaina. Silloin kyseessä on Avtomobilistin kotiottelu.

Salavat Julajev Ufan suomalaiset olivat liekeissä, kun seura voitti sunnuntaina huippuottelussa Ak Bars Kazanin 7-3. Teemu Hartikainen viimeisteli peräti neljä maalia ja keräsi myös yhden syöttöpisteen. Sakari Manninen syötti neljä maalia ja teki itse yhden.

Pertti Pasasen suosittujen elokuvien kautta lempinimen ”Härski” saanut Hartikainen nousi koko KHL:n pistepörssin kärkeen. Hänen tehopisteensä 38 ottelussa ovat 21+28=49.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereiden pisteputki poikki – ”En tiedä, oliko mentaalipuolen juttuja”

Kommentoi Facebookissa