MTV palaa lähtöruutuun – Hockey Night hitti vai paha huti?

Jääkiekon SM-liigan tv-tuotannot siirtyvät MTV:lle. Kaikki pelit ovat nähtävissä C Moren kanavilla.

Jääkiekon SM-liigan tv-tuotannot siirtyvät MTV:lle. Kaikki pelit ovat nähtävissä C Moren kanavilla. (Kuva Fotolia)

MTV:n kuuluisa Hockey Night oransseine takkeineen tekee tänä syksynä paluun.

JÄÄKIEKKO Nostalgisiakin muistoja yhtenäiskulttuurin viimeisiltä vuosikymmeniltä, 1990-luvulta ja 2000-luvun alkupuolelta, herättävä MTV:n lanseeraama Hockey Night -brändi tekee paluun. Oranssitakit esiintyvät lokakuussa alkavalla jääkiekon SM-liigakaudella jälleen televisiossa.

Telia hankki MTV:n hiljattain omistukseensa, joten ei ollut yllättävää, että SM-liigan sisältöjen tuotanto siirtyi Telialta MTV:lle osaksi Telia Company uutta TV/Media-yksikköä.

Telia näyttää SM-liigan kaikki pelit tietysti maksullisilla C More -kanavillaan, mutta joitakin pelejä on mahdollista katsella ilmaisilla MTV3– ja Sub-kanavilla. Vapaasti katsottavilla tv-kanavilla viikko-ohjelmistoon kuuluu maanantai-illan uusi erikoisohjelma (MTV3), perjantain suora Liiga-ottelu (Sub) sekä lauantain ennakkostudio (MTV3).

Merkittävä uutinen on, että Hockey Night on jälleen tositoimissa.

– Hockey Night ja oranssit takit muodostuivat 90-luvun lopulta lähtien Liiga-lähetysten symboliksi. Hockey Night kuuluukin edelleen tunnetuimpiin suomalaisiin urheilubrändeihin. Halusimme ehdottomasti ottaa tutun brändin mukaan Liigan palatessa MTV:n kanaville. 2020-luvun Hockey Night kunnioittaa perinteitä, mutta saa nyt ihan uuden muodon, MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero perustelee päätöstä tiedotteessa.

MTV tiedottaa, että oranssitakkiset juontajat seikkailevat maanantaisin uudessa MTV3-kanavan myöhäisilloissakin esitettävässä viihdyttävässä viikko-ohjelmassa, Hockey Night – Tien päällä. Juontajakaksikko vierailee viikoittain yhdellä Liiga-paikkakunnalla, jossa tutustutaan seuraan ja historiaan sekä jalkaudutaan nykyisen joukkueen pariin.

Perjantain kierrokselta valitaan viikoittain Hockey Night Live -studio-ottelu. Maanantain ohjelmassakin fokuksessa ollut seura on tämän lähetyksen keskiössä. Viidentoista ensimmäisen kierroksen aikana Hockey Night Live kiertää vuorollaan lähes kaikki paikkakunnat. Ottelu esitetään suorana C Moren lisäksi myös Subilla.

Lauantaisin C Moren koko illan suora studiolähetys Hockey Night 360 alustaa viime kausilta tutulla tavalla koko kierroksen ja seuraa ottelutapahtumia erillisessä konferenssilähetyksessä ja vetää yhteen tapahtumat pelien päätyttyä.

– Seuraviikko-konsepti nostaa siis jokaisen seuran ja paikkakunnan vuorollaan keskiöön. Valotamme erikoislähetyksissä ja myös MTV:n uutissisällöissä viikon aikana seuran historiaa ja nykyisyyttä, entisiä ja nykyisiä tähtipelaajia ja paikallisen kiekkoyhteisön erityispiirteitä. Samalla pidämme myös kiinni kiitosta saaneesta, koko kierrosta seuraavasta 360-konseptista, Autero summaa.

Juttuvinkki: Historian paras Leijona-joukkue ei voittanut kultaa – Ruotsi romutti unelman

MTV esitti Hockey Night-formaattia SM-liigasta aiemmin 1995-2005. Formaatti oli saanut innostusta jo 1950-luvulta peräisin olevasta NHL:n Hockey Night in Canada -ohjelmaformaatista.

Selostaja Mika Saukkosesta ja asiantuntijakommentaattorina toimineesta pelaajalegenda Timo Jutilasta tuli oransseine takkeineen legendoja. Saukkonen ja Jutila jakoivat voimakkaastikin mielipiteitä, mutta brändäys oli sen saamaan julkisuuteen nähden onnistunut.

MTV ei jatkanut SM-liigan tv-oikeuksia vuoden 2005 jälkeen vähäisen taloudellisen hyödyn takia. Vuosien 2005-2013 aikana pelejä esitettiin Canal Plussan, Nelosen, Ruudun sekä surullisen URHOtv:n kanavilla, mutta Hockey Night -formaatin kaltaista ilmiötä SM-liigan ympärille ei enää syntynyt.

Telia haali SM-liigan oikeudet 2018. Nyt Telia pääsee rummuttamaan SM-liigaa kunnolla valtakunnallisilla kanavilla. Nähtäväksi jää, onko oranssitakkien uudelleenlämmittäminen hitti vai paha huti.

MTV ainakin tarvitsisi uutta nostetta. Yhtiön liiketappio oli vuonna 2019 peräti 18 744 000 euroa. Koronapandemia voi horjuttaa MTV:tä vielä rajusti.

Vuoden 2021 jälkeen MTV menettää urheilun hittituotteensa Formula ykköset. Jääkiekon MM-kisat poistuvat MTV:n kanavilta kevään 2023 jälkeen. SM-liigatuotteen onnistumisessa yhtiöllä on kovat paineet.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Mielenkiintoinen tasonmittaus elokuussa – Jokerit kohtaa SM-liigan seuroja

Kommentoi Facebookissa