Murhasta syytteessä olevat kolme poikaa määrättiin mielentilatutkimukseen – pidetään edelleen vangittuna

Käräjäoikeus on katsonut selvitetyksi kahden vastaajan kohdistaneen asianomistajaan väkivaltaa pääasiassa lyömällä ja potkimalla tätä useita kertoja.

Käräjäoikeus on katsonut selvitetyksi kahden vastaajan kohdistaneen asianomistajaan väkivaltaa pääasiassa lyömällä ja potkimalla tätä useita kertoja. (Kuva AOP)

Uhrin kuolemansyyksi on selvitetty muun muassa useiden kylkiluiden murtumat sekä aivojen ruhje.

HENKIRIKOS Helsingin käräjäoikeus on tänään antanut välituomion murhaa koskevassa rikosasiassa. Syyttäjä on vaatinut kolmelle 16-vuotiaalle nuorelle rangaistusta muun ohessa nuorena henkilönä tehdystä murhasta 4.–5.12.2020 Koskelan sairaalan alueella Helsingissä.

Välituomiollaan käräjäoikeus on määrännyt edellä tarkoitettujen kolmen vastaajan mielentilan tutkittavaksi. Käräjäoikeus on määrännyt vastaajat pidettäväksi edelleen vangittuna. Asian käsittelyä käräjäoikeudessa jatketaan mielentilatutkimuksen valmistuttua erikseen ilmoitettavana ajankohtana.

Välituomiollaan käräjäoikeus on katsonut selvitetyksi kahden vastaajan kohdistaneen 16-vuotiaaseen uhriin väkivaltaa pääasiassa lyömällä ja potkimalla tätä useita kertoja. Lyönnit ja potkut ovat olennaisilta osin osuneet asianomistajaa päähän tai vartaloon.

Juttuvinkki: Murhaoikeudenkäynnissä paljastui 16-vuotiaaseen uhriin kohdistunut raju väkivalta – ”Säälimättömyys, julmuus ja kidutuksenomaisuus”

Samat vastaajat ovat kohdistaneet väkivaltaa asianomistajaan myös tämän maatessa maassa. Lisäksi toinen mainituista vastaajista on lyönyt asianomistajaa metalliputkella ja pudottautunut kaksi kertaa tämän ylävartalon päälle. Kolmas vastaaja on vielä lyönyt asianomistajaa kaksi kertaa nyrkillä kasvoihin ja osallistunut tämän kantamiseen toiselta tekopaikalta kolmannelle.

Käräjäoikeus on asiassa esitetyn selvityksen perusteella katsonut näytetyksi, että asianomistajalle on aiheutunut syytteessä kerrotut vammat. Asianomistajan kuolemansyyksi on selvitetty useiden kylkiluiden murtumat, aivojen ruhje ja pienet vamman aiheuttamat aivojen lukinkalvon alaiset verenpurkaumat.

Käräjäoikeus lausuu myöhemmin tuomiossaan vastaajien osallisuudesta ja tahallisuudesta sekä siitä, mihin rikokseen vastaajat ovat syyllistyneet. Käräjäoikeus toteaa, että vastaajat ovat syytteessä myös muista rikoksista kuin edellä tarkoitetusta teosta.

Lue myös: Teinimurhasta syytettyjen poikien viestit järkyttävät – ”Ollaa suomes nii päästää pälkähäst, jos jotai käy”

Kommentoi Facebookissa