Nainen oli saamassa hoitoa sairaalassa – varasti kumppaninsa kanssa henkilökunnan tiloista omaisuutta

Varkaudesta epäilty nainen oli tapahtuma-aikaan saamassa hoitoa keskussairaalassa ja mies oli hänen seurassaan.

Varkaudesta epäilty nainen oli tapahtuma-aikaan saamassa hoitoa keskussairaalassa ja mies oli hänen seurassaan. (Kuvituskuva AOP)

Nainen ja mies olivat jo ennestään poliisin määräämässä matkustuskiellossa omaisuusrikoksiin liittyen.

VARKAUS Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on vanginnut poliisin vaatimuksesta joensuulaisen naisen ja miehen, joiden epäillään tunkeutuneen Pohjois-Karjalan keskussairaalassa henkilökunnan tiloihin ja anastaneen sieltä erilaista omaisuutta. Nainen oli tapahtuma-aikaan saamassa hoitoa keskussairaalassa ja mies oli hänen seurassaan. Heitä epäillään varkaudesta.

Nainen ja mies olivat jo ennestään poliisin määräämässä matkustuskiellossa aiempiin omaisuusrikoksiin liittyen. Matkustuskiellolla pyrittiin katkaisemaan heidän rikoskierteensä, mutta kyseinen pakkokeino osoittautui ilmeisen tehottomaksi.

Juttuvinkki: Poikkeuksellinen aika näkyy poliisin tilastoissa – alkuvuonna yli 15 000 rikosta viime vuotta enemmän

Nainen ja mies otettiin kiinni yleiseltä paikalta Joensuun keskustasta. Kiinniottopaikalta löytyi myös useita polkupyöriä, joista osa on arvokkaita. Poliisi selvittää parhaillaan, onko kyseisiä pyöriä ilmoitettu anastetuksi.

Polkupyörävarkaudet ovat lisääntyneet kesän aikana huomattavasti ja erityisesti arvokkaita polkupyöriä ja sähköpolkupyöriä anastetaan paljon. Poliisi kehottaa ihmisiä investoimaan kunnollisiin lukkoihin ja lukitsemaan pyöränsä esimerkiksi rungosta kiinni kiinteään rakenteeseen aina kun poistuu pyörän luota.

Lisäksi oman polkupyörän valokuvaaminen esimerkiksi sarjanumeron ja erityistuntomerkkien osalta on tarpeen, koska kuvien perusteella poliisin haltuun joutuneita pyöriä on helpompi verrata poliisiasemalla rikosilmoituksiin.

Lue myös: Poliisi vanginnut useista sähköpolkupyörävarkauksista epäillyn – ”Varkaille on entistä enemmän mahdollisuuksia”

Kommentoi Facebookissa