NHL:n viime hetken kuuma suomalaissiirto – Mikael Granlund kaupattiin Nashvilleen

NHL-siirtojen suuri suomalaisuutinen oli Mikael Granlundin lähtö Minnesota Wildista.

NHL-siirtojen suuri suomalaisuutinen oli Mikael Granlundin lähtö Minnesota Wildista. (Kuva AOP)

Suomalainen on edustanut koko NHL-uransa ajan Minnesota Wildia.

JÄÄKIEKKO Pohjois-Amerikan ammattilaisliiga NHL:n siirtoajan päättymisen viime hetkillä uutisoitiin yllättävästä suomalaispelaajan siirrosta, kun Minnesota Wildin GM Paul Fenton kertoi Mikael Granlundin kaupasta Nashville Predatorsin riveihin. Vaihtokaupassa Nashvillesta siirtyi sveitsiläis-tsekkiläinen 22-vuotias hyökkääjä Kevin Fiala.

Lehdistötilaisuudessa Fenton lisäksi ilmoitti, että Granlundin puoliso Emmi Kainulainen on parhaillaan synnytysosastolla, joten päivästä tuli suomalaishyökkääjälle todellinen uuden alku. Sattumalta Granlund viettää myös 27-vuotispäiviään 26. helmikuuta.

Nashville pelaa samassa NHL:n läntisen konferenssin keskisessä divisioonassa kuin Minnesota, mutta omaa huomattavasti paremmat mahdollisuudet aina Stanley Cup -mestaruuteen asti.

Wildin päävalmentaja on viime viikkoina valitellut joukkueensa vuoden 2010 ensimmäisen kierroksen suomalaisvarauksen otteita vaisuiksi. Granlund on kerännyt tällä kaudella 63 ottelussa tehot 15+34=49. Mikael Granlund on pelannut koko NHL-uransa Minnesotassa ja ansaitsee kaudessa noin 5,7 miljoonaa dollaria.

Minnesotan kapteeni on ollut polvensa loukannut Mikko Koivu. Predatorsien maalilla torjuvat suomalaiset Pekka Rinne ja Juuse Saros, hyökkäyskalustoon kuuluu Miikka Salomäki. Myös nuori maalitykki Eeli Tolvanen on vieraillut Nashvillen riveissä, mutta pelaa tällä hetkellä sen farmissa AHL-joukkue Milwaukee Admiralsissa.

Lue myös: Aleksander Barkov kruunasi hattutemppunsa tekemällä maalin jalkojen välistä – katso video!

Kommentoi Facebookissa