No nyt se nähtiin – videolla vilahtaa kevään ensimmäinen norppa!

Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta, kalanpyydysten sivusaaliiksi joutuminen on sen suurin uhka.

Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta, kalanpyydysten sivusaaliiksi joutuminen on sen suurin uhka. (Kuva Juha Taskinen/ Suomen luonnonsuojeluliitto)

WWF:n Norppalivessä nähtiin tänään aamupäivällä saimaannorppa.

NORPPA Vain vuorokausi sitten kerroimme WWF:n Norppalive-kamerasta, jota viime vuonna seurasi kaksi miljoonaa ihmistä ja tänä vuonna jo yli 30 000 – ennen kuin yksikään norppa oli edes näyttäytynyt ruudussa.

No nyt se ensimmäinen norppa on nähty, aamupäivän havainto on tämän kevään ensimmäinen Norppalivessä. Norppa ui kameran ohi kahteen kertaan, mutta ei noussut kivelle. WWF selvittää nyt, voiko norppaa tunnistaa videosta. Tunnistaminen ei kuitenkaan ole todennäköistä, sillä norppa ei noussut kivelle esittelemään kylkikuvioitaan.

Iso osa saimaannorpista on köllötellyt viime päiviin asti viimeisillä jäillä. Nyt norpat alkavat nousta rantakiville vaihtamaan karvaansa. Tänä keväänä WWF asensi Norppalive-kameransa samalle luodolle kuin viime vuonnakin. Luodon tarkka sijainti on kuitenkin salaisuus, sillä norppien elämää ei haluta häiritä.

WWF:n Norppaliven tarkoitus on lisätä ihmisten tietoisuutta saimaannorpasta ja sen elintavoista sekä kasvattaa halua suojella maailman harvinaisinta hyljettä. Saimaannorppia on jäljellä noin 360 kappaletta. Vähälumisen talven takia apukinoksia norppien pesille tehtiin yli 270 kappaletta.

Kaikki halukkaat voivat osallistua Norppaliveen tykkäämällä, jakamalla, kommentoimalla – tai sitten vain yksinkertaisesti katselemalla ja nauttimalla.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Live Eyen, Pukki Visualsin ja Franticin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ELY-keskusta yhteistyöstä.

Norppaliveen pääset klikkaamalla tästä.

  • Videolla kevään ensimmäinen Norppalivessä nähty saimaannorppa

Kommentoi Facebookissa