Nuori nainen sai kokeilla ajamista tyhjällä parkkipaikalla – polkimet menivät sekaisin ja poliisikin puhallutti

Kuljettajana toiminut nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,71 mg/l tuloksen.

Kuljettajana toiminut nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,71 mg/l tuloksen. (Kuva AOP)

Prisman ulko-oven edessä olevaan metalliseen tolppaan oli törmätty henkilöautolla.

LIIKENNETURVALLISUUS Poliisipartio sai torstai-iltana Hämeenlinnassa kello 23.22 tehtävän Wartianmäentielle. Ilmoituksen mukaan Prisman ulko-oven edessä olevaan metalliseen tolppaan oli törmätty henkilöautolla.

Partiolle selvisi tapahtumapaikalla, että nuorimies oli antanut nuoren naisen kokeilla henkilöautoa tyhjällä pysäköintialueella. Naisella oli ilmeisesti mennyt auton polkimet sekaisin ja hän oli törmännyt metalliseen tolppaan. Auto vaurioitui törmäyksessä etuosasta ja molemmat turvatyynyt laukesivat.

Kuljettajana toiminut nainen puhalsi seulonta-alkometriin 0,71 mg/l tuloksen. Hänet käytettiin verikokeessa veren alkoholipitoisuuden varmistamiseksi. Kuljettajalla ei myöskään ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

Auton naiselle luovuttanutta nuorta miestä epäillään puolestaan kulkuneuvon luovuttamista juopuneelle, koska ei varmistanut kuljettajan ajokuntoa ja ajokorttirikoksesta, koska hän ei varmistanut onko kuljettajalla ajo-oikeutta.

Lue myös: Rattijuoppo pakeni poliisipartiota – karkumatka päättyi liikennevalotolppaan

Kommentoi Facebookissa