Nuori sukulaismies tunkeutui omakotitaloon ja jahtasi naista veitsi kädessä – tekoa oli suunniteltu pitkään

Poliisi ei ole tiedottanut asiasta aikaisemmin, koska esitutkinta on ollut kesken.

Poliisi ei ole tiedottanut asiasta aikaisemmin, koska esitutkinta on ollut kesken. (Kuva AOP)

Poliisi epäilee vangittua miestä murhan yrityksestä sekä törkeästä kotirauhan rikkomisesta.

MURHAN YRITYS Hätäkeskus sai ilmoituksen Raisiossa omakotitaloon tunkeutuneesta henkilöstä 8.6.2020 klo 19.31. Nuori mieshenkilö oli tunkeutunut omakotitaloon henkilöauton tunkilla varustautuneena ja rikkonut sillä ulko-oven lasin.

Talon asukas, 1960-luvulla syntynyt nainen, oli tunkeutumisen havaittuaan juossut talon läpi karkuun, koska oli arvannut, että tunkeutuja voi olla väkivaltainen nähtyään astalon tämän kädessä. Mies oli lähtenyt naisen perään ja saavuttanut tämän talon takapihan puolella kulkevalla kadulla. Nainen oli ehtinyt soittaa hätäkeskukseen juostessaan ja huutaa kadulla apua, ennen kuin mies sai hänet kiinni.

Juttuvinkki: Mies soitti hätäkeskukseen ja kertoi tappaneensa ihmisen – odotti poliisia omakotitalonsa rappusilla

Mies oli talon läpi juostessaan napannut keittiöstä mukaan veitsen. Kadulla mies yritti lyödä naista veitsellä, mutta nainen ehti saada veitsestä kiinni. Mies sai lyötyä naista tunkilla kerran päähän. Lyönti jäi kuitenkin voimattomaksi ja vammat lieviksi. Teko keskeytyi naapureiden kuultua avunhuudot ja tultua paikalle.

Esitutkinnan aikana on selvinnyt, että mies oli suunnitellut tekoa pitemmän aikaa. Asianosaisten välillä on sukulaisuussuhde. Poliisi ei ole tiedottanut asiasta aikaisemmin, koska esitutkinta on ollut kesken ja asianosaisia ei ole pystytty kuulemaan. Rikoksesta epäilty on nyt vangittu Varsinais-Suomen käräjäoikeuden päätöksellä.

Lue myös: Syyte murhasta: Nainen löi miestään 21 kertaa puukolla – uhri virui asunnossa kuolleena kuukauden

Kommentoi Facebookissa