Nyt kannattaa ottaa työpaikka kauempaakin – uusi avustus korvaa matkat!

Liikkuvuusavustuksen suuruus on noin 700 euroa kuukaudessa.

Liikkuvuusavustuksen suuruus on noin 700 euroa kuukaudessa. (Kuva Fotolia)

Vuoden alusta voimaan tuleva uusi liikkuvuusavustus korvaa työmatka- ja muuttokuluja.

TYÖLLISYYS Työttömyyskassat alkavat maksaa vuoden alusta uutta liikkuvuusavustus-nimistä etuutta, jonka tarkoituksena on tukea työn vastaanottamista pitkän työmatkan päästä.

Jos vastaanottaa työttömänä kokoaikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kolme tuntia tai osa-aikatyön, jonka edestakainen työmatka on yli kaksi tuntia, kannattaa tarkistaa oikeus liikkuvuusavustukseen omasta työttömyyskassasta.

Liikkuvuusavustuksen maksaminen edellyttää, että henkilöllä on oikeus työttömyysetuuteen juuri ennen työn aloittamista, työaika on vähintään 18 tuntia viikossa, työ kestää vähintään kaksi kuukautta ja avustusta on haettu ennen työn alkamista.

Liikkuvuusavustuksen suuruus on noin 700 euroa kuukaudessa. Liikkuvuusavustuksen maksamisen kesto riippuu työn kestosta. Jos työ kestää vähintään 2 kuukautta, avustusta saa kuukauden, 3 kuukautta oikeuttaa 1,5 kuukauden avustukseen ja neljän kuukauden työn kestosta voi saada kahdeksi kuukaudeksi liikkuvuusavustuksen.

Avustusta ei voi enää hakea työn alettua. Liikkuvuusavustuksen hakemuslomake löytyy muun muassa Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön verkkosivuilta osoitteesta www.tyj.fi/lomakkeet.

Kommentoi Facebookissa