Presidentti pelasi pipolätkää kovassa seurassa – parin viikon päästä edessä on lonkkaleikkaus

Punakoneen kiekkolegenda Vjatsheslav Fetisov ja presidentti Sauli Niinistö kohtasivat pipolätkäturnauksessa.

Punakoneen kiekkolegenda Vjatsheslav Fetisov ja presidentti Sauli Niinistö kohtasivat pipolätkäturnauksessa. (Kuva AOP)

Sauli Niinistö aloitti pipolätkäharrastuksen jo koululaisena Salossa Paukkulan kentällä.

PIPOLÄTKÄ Helsinkiin saapui nimekäs joukko pelaamaan pipolätkää ja tarkoituksenaan saada huomiota ilmaston lämpenemiselle. Brahenkentällä pelattiin lauantaina kaikille avoin turnaus, jonka näytösottelussa entiset Liiga– ja NHL-tähdet Vjatsheslav Fetisovin ja Jari Kurrin johdolla olivat mukana pelaamassa hyvän asian puolesta.

Tunnetuin nimi oli kuitenkin tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka osallistui turnaukseen myös viime vuonna. Niinistö aloitti harrastuksen jo koululaisena Salossa Paukkulan kentällä, viime vuosina hänet on nähty usein Käpylän tekojäällä.

Presidentti on kertonut olevansa suosittu, koska hänet on helppo kiertää ja kiekko menee usein hänen jalkojensa välistä. Oliko kyseessä taidokkuus vai kohteliaisuus, Niinistö teki nyt näytösottelussa kaksi maalia. Kertoessaan tapahtumasta sosiaalisessa mediassa presidentti ilmoitti myös henkilökohtaiseen terveyteen liittyvän uutisen.

”Hieno pipolätkän päivä ilmastonmuutosta vastaan. Kurri, Fetisov ja keitä meitä nyt oli…. Ikävä kyllä, minulle se oli kauden viimeinen peli – runsaan parin viikon päästä ohjelmassa suunniteltu lonkkaleikkaus. Ensi kaudella sitten parempaa peliä! SN”

Viime toukokuussa julkaistun lääkärinlausunnon mukaan presidentillä oli todettu nivelkulumaa. Usein potilaat viettävät muutaman vuorokauden sairaalassa lonkkaleikkauksen jälkeen, mutta saavat jopa muutaman kuukauden sairausloman.

Viime vuoden heinäkuussa Tasavallan presidentin kanslia kertoi Niinistölle tehdyn pienen päiväkirurgisen toimenpiteen, jonka jälkeen presidentti pystyi hoitamaan tehtäviään mutta ei matkustamaan.

Pipolätkäturnauksen organisoinut Save Pond Hockey ry järjestää turnauksia ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi eri puolilla Suomea.

Lue myös: Jääkiekon SM-liiga haluaa säilyttää ulkojäät tuleville sukupolville – liiga käynnistää ympäristöohjelman

Kommentoi Facebookissa