Presidentti Sauli Niinistö keskustelee nobelisti Bengt Holmströmin kanssa Kultarannassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi 11.–12. kesäkuuta 2017 Kultaranta-keskusteluja,.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi 11.–12. kesäkuuta 2017 Kultaranta-keskusteluja. (Kuva TPK/Matti Porre)

Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri tahoilta.

SUOMI 100 Tästä päivästä alkaen yleisöllä on mahdollisuus tutustua Presidentinlinnaan neljänä päivänä 10.–13. toukokuuta 2017, kun avoimet ovet järjestetään Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Tarkemmat ohjeet ja aikataulut löydät tästä.

Myös presidentin virka-asunnolla Mäntyniemessä järjestetään tänä vuonna avoimet ovet, joiden ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö isännöi puolestaan kuukauden kuluttua 11.–12. kesäkuuta 2017 Kultaranta-keskusteluja, joiden teemana on tulevaisuus. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi aiheeseen pureudutaan niin turvallisuuden, politiikan kuin taloudenkin näkökulmista.

Tilaisuus alkaa sunnuntaina presidentti Niinistön tervetuliaissanoilla. Sen jälkeisessä keskustelussa ruoditaan Euroopan turvallisuusinstituutioiden tulevaisuutta. Keskusteluun osallistuvat EU:n ulkoasioiden ja turvallisuuspolitiikan korkea edustaja Federica Mogherini, Norjan ulkoministeri Børge Brende sekä Naton apulaispääsihteeri Rose Gottemoeller. Keskustelun vetää International Institute for Strategic Studiesin johtaja Franҫois Heisbourg.

Maanantain ohjelman käynnistää keskustelu politiikan tulevaisuudesta uuden mediavaikuttamisen aikakaudella. Keskustelijat ovat SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm, Perussuomalainen ja Suomen Uutiset -lehtien päätoimittaja Matias Turkkila, Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsin, Ylen päätoimittaja Riikka Venäläinen sekä Turun yliopiston erikoistutkija Mari K. Niemi. Keskustelun vetää toimittaja Pekka Ervasti.

Lisäksi maanantaina käsitellään pienemmissä työryhmissä talouden, yhteiskunnallisen eheyden ja maailmanpolitiikan tulevaisuutta.

Kultaranta-keskustelut päättää presidentti Niinistön ja nobelisti, professori Bengt Holmströmin keskustelu Suomen lähivuosien ja -vuosikymmenien haasteista sekä niiden ratkaisuista.

Viidettä kertaa järjestettäviin Kultaranta-keskusteluihin on kutsuttu noin sata keskustelijaa yhteiskunnan eri tahoilta. Osallistujien joukossa on muun muassa poliittisia päättäjiä, tutkijoita sekä hallinnon, elinkeinoelämän, järjestöjen ja median edustajia. Tilaisuus järjestetään yhteistyössä Ulkopoliittisen instituutin kanssa. Yle näyttää osan keskusteluista suorana TV:ssä ja Yle Areenassa.

Kommentoi Facebookissa