Ranska lähetti lentisäijät kotiin – peli päättyi kolmessa erässä

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa seitsemättä kertaa peräkkäin

Suomi on mukana lentopallon EM-kisoissa kahdeksatta kertaa peräkkäin. (Kuva CEV).

Ranska voitti Suomen lentopallon EM-kisojen neljännesvälieräottelussa 3-0.

LENTOPALLO Suomen taival lentopallon miesten EM-kisoissa päättyi odotetusti neljännesvälieriin. Ranska voitti lauantaina Nantesissa pelatun neljännesvälieräottelun suoraan kolmessa erässä.

Ensimmäisen erän Ranska voitti helpohkosti 25-16. Toisessa erässä Suomi pääsi paremmin mukaan, ja oli jopa useamman pisteen johtoasemassakin, mutta Ranska taisteli voiton pistein 25-23. Kolmannen erän Ranska voitti 25-21.

Tulos ei todellakaan ollut yllätys. Yllättävämpää olisi ollut, jos Suomi olisi kyennyt voittamaan eriä.

EM-turnauksessa Suomi vältti kuitenkin häpeän. Tavoitteena oli jatkopaikka ja sen Suomi myös saavutti. Siihen riittivät alkusarjan otteluvoitot Pohjois-Makedoniasta ja Turkista.

Kesällä Suomi oli rypenyt kammottavassa tappioputkessa. Olympiakarsintaturnauksessa Kiinassa Suomi ei päässyt parhaalle tasolleen, mikä herätti jo keskustelua brittivalmentaja Joel Banksin pätevyydestä Suomen peräsimessä.

EM-kisoissa Suomi pelasi parempaa peliä ja mahdollisesti Banks saakin jatkaa. Itse Banks ilmoitti YLE:n haastattelussa, että muutaman päivän päästä nähdään, mikä on hänen oma päätöksensä ja mikä Suomen Lentopalloliiton päätös.

Pelaajat ovat antaneet Banksista ihan positiivisia lausuntoja, eivätkä pelkästään medialle, vaan luotettavien lähteiden mukaan kehut ovat vilpittömiä. Suomen maajoukkueen tason lasku on johtunut ennen kaikkea pelaajamateriaalin tason laskusta verrattaessa Euroopan huippumaihin. Päävalmentaja ei voi tehdä ihmeitä, jos pelaajat eivät ole riittävän hyviä.

Jatkoi Banks tai ei, on joka tapauksessa varmaa, että 2021 Suomi on mukana EM-kisoissa kahdeksatta kertaa peräkkäin. Silloin yksi EM-kisojen alkulohkoista pelataan Tampereella.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomalaiset hurmoksessa EM-lentopallon jatkopaikasta – ”Tämä oli niin iso voitto”

Kommentoi Facebookissa