Ruisleipä on suomalaisen kuluttajan mielestä terveellisintä – myös kaurapuuro on osa ruokakulttuuria

Ruisleipä on suomalaisten ruokavaliossa merkittävä raudan, kuidun sekä magnesiumin saannin kannalta.

Ruisleipä on suomalaisten ruokavaliossa merkittävä raudan, kuidun sekä magnesiumin saannin kannalta. (Kuva Fotolia)

Rukiisesta leivästä saadaan naisten ruokavalion kuiduista 21 prosenttia ja miesten 30 prosenttia.

LEIPÄ Ruisleipä on suomalaisten mielestä terveellisin leipä ja tärkeä osa suomalaista ruokakulttuuria. Lähes neljännes kertoi lisänneensä ruisleivän käyttöä viimeisen vuoden aikana. Ruisleivän terveellisyys oli ylivoimaisesti suurin syy sen käytön lisäämiseen.

Leipätiedotuksen teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan ruisleipä on kuluttajista 91 prosentin mielissä terveellisin leipä. Tässä kuluttajat osuvatkin oikeaan: ruis on tärkeä energian, kuidun, vitamiinien sekä kivennäisaineiden lähde.

Ruisleipä on suomalaisten ruokavaliossa merkittävä raudan, kuidun sekä magnesiumin saannin kannalta. Yksittäisistä elintarvikkeista ruisleipä on kuidunlähteenä ehdoton ykkönen: rukiisesta leivästä saadaan naisten ruokavalion kuiduista 21 prosenttia ja miesten 30 prosenttia.

Ruisleivän rooli suomalaisessa ruokakulttuurissa on kiistaton. Kuluttajatutkimuksen vastaajista 93 prosentin mielestä ruisleipä on osa suomalaista ruokakulttuuria. Lähes yhtä vahvasti kuluttajat kokevat kaurapuuron olevan osa ruokakulttuuria, 90 prosenttia vastaajista oli tätä mieltä.

Leivistä kauraleipä jäi 70 prosentillaan kauaksi ruisleivästä ja riisipuuro 66 prosentin suosiolla kaurapuurosta.

Lue myös: Lämmin kesä kasvatti hyvän ruissadon – kotimaista ruista riittää taas ruisleivän leivontaan

Kommentoi Facebookissa