Sähköistys- ja sähköasennusalalla saatiin sopu – alkavaksi ilmoitettu lakkoaalto peruuntuu

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen piirissä on noin 5 200 työntekijää.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen piirissä on noin 5 200 työntekijää. (Kuva Fotolia)

Neuvottelut olivat poikkeuksellisen vaikeat ja venyivät pitkälti yli sopimuskauden päättymisen.

TYÖRIITA Sähköistys- ja sähköasennusalan työriidassa riidassa on saatu sopu aikaiseksi. Työriidan osapuolet ovat hyväksyneet vt. valtakunnansovittelija Jukka Ahtelan eilen antaman sovintoehdotuksen. Näin myös työriitaan liittyvät lakkouhat 17.5.–18.6.2018 peruuntuvat ja alalla helmikuusta lähtien voimassa ollut ylityökielto päättyy välittömästi.

Syntynyt sopimus on 26 kuukauden mittainen ja voimassa 31.3.2020 saakka. Sopimus sisältää yhteensä 3,4 prosentin palkankorotukset, mikä vastaa liittokierroksella syntynyttä työmarkkinoiden palkankorotuslinjaa.

Lisäksi sopimukseen sisältyy muun muassa urakkatyöhön, työaikoihin, vuokratyön käyttöön sekä osaamiseen ja koulutukseen liittyviä työehtosopimuksen tekstimuutoksia ja kehittämishankkeita.

Neuvottelut olivat poikkeuksellisen vaikeat ja venyivät pitkästi yli sopimuskauden päättymisen. Erimielisyyttä oli muun muassa yleisen linjan mukaisesta palkkaratkaisusta ja kilpailukykysopimuksen mukaisesta työajan pidennyksestä.

– Olemme tyytyväisiä, että yhteinen ratkaisu vihdoinkin löytyi ja Sähköliiton lakot saatiin vältettyä. Hyväksytty esitys on yleisen linjan mukainen ja sisältää joitakin elementtejä, joiden avulla alaa voidaan kehittää myös sopimuskauden aikana, Paltan työmarkkinapäällikkö Anu Sajavaara sanoo.

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen osapuolina ovat Palvelualojen työnantajat Palta ja Sähkötekniset työnantajat STTA sekä Sähköalojen ammattiliitto. Sopimuksen piirissä on noin 5 200 Paltan ja STTA:n jäsenyritysten työntekijää.

Lue myös: Rakennusliitto syyttää puolueellisuudesta, valtakunnansovittelija kiistää – ”Näkemyserot olivat poikkeuksellisen suuret”

Kommentoi Facebookissa