Sairaita koiria Espanjasta Suomeen – koiria myyneelle pariskunnalle 11 kuukautta ehdollista vankeutta

Koiria markkinoitiin netissä ja myytiin jopa 1800 eurolla.

Koiria markkinoitiin netissä ja myytiin jopa 1800 eurolla. (Kuvituskuva Fotolia)

Oikeus määräsi tuomitut maksamaan valtiolle rikoshyötynä noin 10 000 euroa.

ELÄINSUOJELU Kymmenittäin sairaita koiria Espanjasta Suomeen laittomasti kuskanneet mies ja nainen on tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa 11 kuukauden mittaisiin vankeusrangaistuksiin. Tuomiot ovat ehdollisia.

Hieman päälle 50-vuotiaat mies ja nainen toivat syytteen mukaan Espanjasta Suomeen 91 koiraa. Täällä koiria markkinoitiin netissä ja myytiin jopa 1800 eurolla. Keskihinta oli noin 1000 euroa. Laittomasti maahan tuotu koira vaihtoi omistajaa yleensä kaksikon tukikohdassa Tampereen Kämmenniemessä.

Pariskunnan rivitaloasunnossa oli 24 koiraa ahtaissa oloissa. Kun viranomaiset tekivät sinne ratsian, ilmeni ettei koirille ollut edes vettä tarjolla. Usein koira siirtyi uudelle isännälle ja emännälle myös Helsinki-Vantaan lentoasemalla tai Tampereen Rautatieasemalla.

Juttuvinkki: Poliisi muistuttaa pitämään lemmikit kytkettyinä – ”Koira on hyökännyt lajitoverinsa tai jopa ihmisen kimppuun”

Pariskunta sai syytteen törkeästä eläinsuojelurikoksesta. Heidät tuomittiin kuitenkin vain tavallisesta eläinsuojelurikoksesta. Moni Suomeen salakuljetettu koira oli sairas, mutta sitä ei ostajille kerrottu. Sairaiden koirien myynti toi kaksikolle tuomiot kymmenistä petoksista.

Käräjäoikeuden mielestä pariskunnan elanto perustui lähes pelkästään koirien salakuljetukseen ja laittomasti Suomeen tuotujen koirien myyntiin. Kaksikon työnjako oli sellainen, että mies espanjan kielen taitoisena hankki koirat Espanjasta. Nainen toi koirat Suomeen ja hoiti täällä markkinointipuolen.

Syyttäjän mielestä kaksikko tienasi koirakaupoilla lähes 100 000 euroa. Oikeus määräsi heidät maksamaan valtiolle rikoshyötynä noin 10 000 euroa. Petetyille koiran ostajille heidät tuomittiin maksamaan muutamia tuhansia euroja korvauksia. Kaksikkoa ei määrätty eläintenpitokieltoon.

Lue myös: Pariskunta toi sairaita koiria Espanjasta Suomeen – kaksikko tienasi lähes 100 000 euroa

Kommentoi Facebookissa