Sairastelu teki Jokereista siipirikon – tappio kohutulla Valko-Venäjän reissulla

Jokerit on pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-22 (Kuva: Mikko Taipale / Jokerit)

Jokerit pelasi venäläisrahoitteisessa KHL-liigassa 2014-2022. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit pelasi Valko-Venäjällä pahasti siipirikkoisena ja hävisi Dinamo Minskille maalein 3-5.

JÄÄKIEKKO Jokerit matkusti sunnuntaiksi Valko-Venäjälle pelaamaan KHL-ottelun Dinamo Minskiä vastaan. Jokereiden faniyhdistys Eteläpääty oli aiemmin viikolla julkaissut tiedotteen, jossa ilmoitti vastustavansa Jokereiden matkaa kyseiseen kohuvaltioon.

”Eteläpääty ry:n hallitus vastustaa Jokerien peliä Valko-Venäjällä Minskissä 12.12.2021, johtuen maan huonosta ihmisoikeustilanteesta. Kannustamme Jokereita toimimaan länsimaisten arvojen mukaisesti ja vaalimaan ihmisoikeuksia. Haluamme samalla osoittaa solidaarisuutta Valko-Venäjän ihmisoikeustilanteesta kärsineitä kohtaan”, Eteläpäädyn tiedotteessa kerrottiin.

Valko-Venäjälle Jokerit kuitenkin matkusti. Se hävisi Minskin Dinamolle maalein 3-5. KooKoossa aiemmin kunnostautunut Malte Strömwall teki Minskille kolme maalia.

Jokerit joutui otteluun pahasti siipirikkoisena. Jo edellisestä Moskovassa viime perjantaina pelatusta ja Jokereiden 0-2 -tappioon päättyneestä ottelusta Spartakia vastaan sivussa olivat sairastelun takia Hannes Björninen, Alex Grant, Jesse Joensuu ja Julius Junttila.

Minskin pelistä sivuun jäivät sairastelun vuoksi Brian O’Neill ja Otto Leskinen. Loukkaantuneina olivat puolestaan Jordan Schroeder ja Henrik Haapala.

Jokerit sai kasaan Minskissä vain kolme täyttä ketjua. Siihen nähden Jokerit pelasi ihan hyvän ottelun.

– Maalinteko on ollut meille vaikeaa viime aikoina. Kova määrä tehdään maalin eteen hommia ja vastustaja iskee pikkuisen tehokkaammin. Kova reissu tämä oli ja joukkue kyllä taisteli hyvin. Tällä kertaa tulos oli negatiivinen, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi seuransa nettisivuilla.

Jokereiden onni on, että ensi viikolla KHL:ssä vietetään maaottelutaukoa. Seuraavaan otteluun 20. joulukuuta Helsingissä Moskovan TsSKA:a vastaan on yli viikon toipumusaika.

– Kieltämättä ollaan tauon tarpeessa ja saadaan porukka takaisin terveeksi. Aika paljon on reissattu, mutta nyt 16 viimeisestä pelistä pelataan 11 kotona. Päällimmäisenä tällä hetkellä on kuitenkin mielessä nämä kaksi tappiota, joista olisimme mielestäni jotain ansainneet. Huilataan nyt ja sen jälkeen uudella iskulla kaukaloon, Marjamäki sanoi.

Jokerit on KHL:n läntisessä konferenssissa kolmantena. Se on kuitenkin tasapisteissä edellä olevien Moskovan Dynamon ja SKA Pietarin kanssa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: HIFK nousi SM-liigan kärkeen

Kommentoi Facebookissa