Seksuaalista ahdistelua hoitokodissa – tapahtumien jälkeen nainen lopetti työsuhteen

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan sakkoja yhteensä 1050 euroa sekä asianomistajalle korvausta kärsimyksistä 1000 euroa.

Käräjäoikeus tuomitsi miehen maksamaan sakkoja yhteensä 1050 euroa sekä asianomistajalle korvausta kärsimyksistä 1000 euroa. (Kuva Fotolia)

Syytetty 30-vuotias mies oli ahdistellut naista, kun tämä oli työtehtävissä pesemässä asukasta.

SEKSUAALINEN AHDISTELU Tamperelaisen hoitokodin työntekijä on tuomittu sakkorangaistukseen seksuaalisesta ahdistelusta. Kyseinen 30-vuotias mies oli syytteen mukaan ahdistellut naista, kun tämä oli työtehtävissä pesemässä asukasta.

Mies oli puristellut naisen rintoja, tarttunut paitaan kiinni ja pyytänyt näyttämään rinnat. Lisäksi hän oli hivellyt ja puristellut naisen reittä.

– Teko on omiaan loukkaamaan asianomistajan seksuaalista itsemääräämisoikeutta, totesi syyttäjä.

Mies oli katsellut Instagramista naisen kuvia ja kommentoinut niitä. Hän oli lähettänyt naiselle tekstiviestejä ja kysellyt tämän seksuaalielämästä. Tapahtumien jälkeen nainen lopetti työsuhteen hoitokodissa.

Tuomiossa todetaan, että naisen olo romahti seksuaalisen ahdistelun seurauksena. Oikeudessa mies kiisti kaiken. Hänen kertomansa mukaan syytteessä mainittuja tekoja ei ole tapahtunut.

Käräjäoikeus tuomitsi miehelle 50 kappaletta 21 euron päiväsakkoja, eli maksettavaa tuli yhteensä 1050 euroa. Mies määrättiin maksamaan asianomistajalle korvausta kärsimyksistä 1000 euroa.

Lue myös: Alakouluikäisiä tyttöjä kuvattiin salaa suihkutiloissa – epäilty on koulun henkilökuntaa

Kommentoi Facebookissa