Silja Europan Tallinnan-risteilyllä altistustilanteita – ”Henkilö on pidempiä aikoja oleskellut laivan yleisissä tiloissa”

Silja Europan risteily lähti Helsingistä tiistaina 30.6. ja paluumatkalle Tallinnasta keskiviikkona 1.7.

Silja Europan risteily lähti Helsingistä tiistaina 30.6. ja paluumatkalle Tallinnasta keskiviikkona 1.7. (Kuva Tommi Sola/ TallinkSilja)

THL kehottaa hakeutumaan matalalla kynnyksellä koronavirustestiin, jos oireita ilmenee.

KORONAVIRUS Terveysviranomaisten tiedossa on nyt useita tapauksia, joissa henkilö on matkustanut risteilylaivalla ja matkan jälkeen hänellä on todettu koronatartunta.

Pääsääntöisesti näissä tapauksissa henkilöt ovat itse välttäneet laivalla liikkumista ja ihmisjoukkoja, joten heidän lähikontaktinsa ovat jääneet vähäisiksi tai altistuneet on ollut mahdollista tunnistaa, tavoittaa ja asettaa karanteeniin. Näissä tapauksissa muiden kuin lähikontaktien riski sairastumiseen on pieni.

Juttuvinkki: Lemmikkejä ei tarvitse koronaviruksen takia pelätä – ”Turhia kontakteja vieraisiin eläimiin kannattaa silti välttää”

Kuitenkin Silja Europan Tallinnan risteilyllä 30.6.–1.7. lieväoireinen henkilö on pidempiä aikoja oleskellut laivan yleisissä tiloissa ja näin muut matkustajat ovat saattaneet altistua taudille. Silja Europan risteily lähti Helsingistä tiistaina 30.6. klo 18.30. Paluumatkalle laiva lähti Tallinnasta keskiviikkona 1.7. klo 12.30.

Mikäli olet matkustanut kyseisillä laivavuoroilla, kehotamme tarkkailemaan mahdollisia koronaviruksen oireita, joita ovat esimerkiksi kuume, yskä ja hengenahdistus. Mikäli lieviäkin oireita ilmaantuu, THL kehottaa ottamaan herkästi yhteyttä terveydenhuoltoon, jotta pääset testiin ja saat lisää ohjeita.

Lue myös: Hätkähdyttävä selvitys koronaviruksesta – Suomessa syntyneiden kuolleisuus Ruotsissa on yli nelinkertainen

Kommentoi Facebookissa