Skopjesta saapuneella lennolla nyt 17 matkustajalla koronavirus – tartuntoja ollut yhteensä 60

Matkustajien testaamisella ja karanteeneilla pyritään estämään laajemman epidemian siirtymistä Suomeen.

Matkustajien testaamisella ja karanteeneilla pyritään estämään laajemman epidemian siirtymistä Suomeen. (Kuva Fotolia)

Kaikki matkustajat asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin.

KORONAVIRUS Pohjois-Makedonian Skopjesta tiistaina 18.8. Turkuun saapuneen lennon matkustajista 17 henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Lennolla oli 127 matkustajaa, joista 113 testattiin. Kaikki matkustajat asetettiin tartuntalain mukaiseen karanteeniin. Karanteenipäätökset teki Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Turun kaupunki, Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri, Finavia, Rajavartiolaitos, AVI ja lentoyhtiöt jatkoivat yhteistyötä Skopjen lennolta saapuvien matkustajien testaamisessa ja ohjeistamisessa.

Juttuvinkki: Matkustusrajoituksia tiukennetaan uudelleen sisä- ja ulkorajoilla – Traficom päättää Skopjen lennoista

Skopjen lennoilla Turkuun tartuntoja on todettu 8.8. lennolla 26 henkilöllä, 11.8. lennolla 5 tartuntaa ja 15.8. lennolla 12 tartuntaa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom valmistelee ratkaisua lentojen mahdollisesta keskeyttämisestä.

Skopje sijaitsee Pohjois-Makedoniassa, joka on luokiteltu maassa vallitsevan koronatilanteen vuoksi korkean riskin maaksi. Turkuun tulevien matkustajien testaamisella ja karanteeneilla pyritään estämään laajemman epidemian siirtymistä Suomeen.

Lue myös: Skopjesta saapuneen koneen matkustajilla jälleen koronatartuntoja – ”Näin ei voi jatkua”

Kommentoi Facebookissa