Stockmannin Helsingin tavaratalokiinteistö myytiin – ”Keskeisellä paikalla sijaitseva historiallinen arvokiinteistö”

Stockmann uskoo konsernilla olevan edelleen kannattavan liiketoiminnan edellytykset.

Stockmann uskoo konsernilla olevan edelleen kannattavan liiketoiminnan edellytykset. (Kuva Kenneth Luoto/ Stockmann)

Stockmann kertoo Kevan kanssa solmitun kaupan arvon olevan 400 miljoonaa euroa.

STOCKMANN Keva on ostanut Stockmannin Helsingin tavaratalon kiinteistön. Stockmann jatkaa pitkäaikaisella sopimuksella vuokralaisena, myös muiden vuokralaisten sopimukset jatkuvat pääosin nykyisellään. Kiinteistö on täyteen vuokrattu.

Kunta-alan eläkkeiden rahoituksesta vastaava Keva kertoo investoinnin tarjoavan hyvän mahdollisuuden kasvattaa kiinteistösalkkua.

– Kyseessä on keskeisellä paikalla sijaitseva historiallinen arvokiinteistö, joka sopii Kevan pitkäjänteiseen kiinteistösijoitusstrategiaan ja jonka tuotto-odotus vastaa Kevan eläkerahaston pitkän aikavälin tavoitteita, Kevan toimitusjohtaja Jaakko Kiander sanoo.

Stockmann kertoo kaupan arvon olevan 400 miljoonaa euroa, josta kaupan yhteydessä maksettava summa on noin 391 miljoonaa euroa. Loppuosa huomioidaan lähivuosien vuokrassa. Kauppa on tavanomaisten toteutumisehtojen alainen ja Stockmann arvioi kaupan toteutuvan viimeistään vuoden 2022 huhtikuun loppuun mennessä.

Kiinteistökaupan myyntituloilla Stockmann maksaa täysin takaisin sekä vakuudellisen saneerausvelan 342,6 miljoonaa euroa että riidattomat vakuudettomat saneerausvelat 21,8 miljoonaa euroa, jotka ovat tällä hetkellä yrityssaneerauksen maksuohjelman alaisia.

Kevalla on kiinteistösalkussaan sekä asuntoja että toimitiloja yhteensä noin 130 kohteessa pääosin pääkaupunkiseudulla ja kasvukeskuksissa Suomessa. Suorien kiinteistösijoitusten markkina-arvo oli viime vuoden lopussa noin 2,9 miljardia euroa. Keva onkin yksi Suomen suurimmista toimitilojen tarjoajista.

– Olemme keskittyneet laadukkaisiin kohteisiin, joita kehitämme aktiivisesti yhdessä vuokralaistemme kanssa, Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Calle Roselius kuvaa.

– Sijainnin merkitys on kiinteistömarkkinoilla keskeinen. Stockmannin tavaratalon sijainti on paras mahdollinen ja näemme siksi sen säilyttävän asemansa myös tulevaisuudessa, Roselius toteaa.

Kevan omistamia kiinteistöjä ovat muun muassa Gasellikorttelin kiinteistökokonaisuus Helsingin ydinkeskustassa, HTC Vega ja Santa Maria -rakennukset Helsingin Ruoholahdessa, Turun Länsirannan kaupunginosassa asuntoja, toimistoja sekä Turun konservatorion ja Taideakatemian kiinteistöt, yrityspuistoja ja toimitilakiinteistöjä.

Lisäksi Kevalla on lukuisia hotellikiinteistöjä, muun muassa Sokos Hotel Ilves, Sokos Hotel Vantaa, Sokos Hotel Albert, Sokos Hotel Vaakuna Rovaniemi ja Marriot Courtyard Tampereella sekä kauppakeskuksia, muun muassa Goodman Hämeenlinnassa, Kauppakeskus Like Tampereella, Kauppakeskus Minna ja Viihdekeskus Kuopiossa sekä puolet kauppakeskus Sellosta Espoossa. Vuokra-asuntoja on noin 4 000 eri puolilla Suomea

Lue myös: Lippulaivana ollut Helsingin tavaratalo myydään – käräjäoikeus vahvisti Stockmannin saneerausohjelman

Kommentoi Facebookissa