Suomi lahjoitti prinssi Williamin lapsille käsintehdyt keppihevoset – perhe kun on hevosihmisiä

Emma Rispoli antoi keppihevoset prinssi Williamille, joka ilahtui niille annetuista nimistä.

Emma Rispoli antoi keppihevoset prinssi Williamille, joka ilahtui niille annetuista nimistä. (Kuva Ville Cantell/ UM)

Prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle suunnitelluilla keppihevosilla on jo nimet.

SUOMI 100 Cambridgen herttua prinssi William vastaanotti kaksi käsintehtyä keppihevosta Suomen vierailullaan. Ne ojennettiin herttualle Slush-tapahtuman yhteydessä, hänen käydessään Suomen messupisteellä.

Keppihevosharrastus on viime vuosina noussut suursuosioon Suomessa. Harrastajat valmistavat ja myyvät keppihevosia sekä ottavat mittaa toisistaan myös kilpailuissa, joita ovat inspiroineet oikeilla hevosilla harrastettavat lajit, kuten koulu- ja esteratsastus. Lajin suurtapahtuma on vuosittain järjestettävät SM-kilpailut. Harrastajia arvioidaan olevan jo yli 10 000 pelkästään Suomessa.

Prinssi Georgen keppihevonen on ristitty Smokeyksi, hänen isänsä, Cambridgen herttuan, ensimmäisen ponin mukaan. Smokey on harmaanruskea poni, jolla on harmaa harja ja tummanruskeat suitset. Prinsessa Charlotten hevonen, Snowflake, on vaalea suomenhevonen, jolla on vaalea harja. Sen suitset ovat viininpunaiset.

Keppihevoset on suunnitellut ja valmistanut suomalainen keppihevosharrastaja Alisa Aarniomäki, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen keppihevosharrastuksesta kertovassa dokumenttielokuvassa Hobbyhorse Revolution. Keppihevoset Cambridgen herttualle lahjoitti ulkoministeriön maakuvatyön asiantuntija Emma Rispoli.

– Cambridgen herttua ja hänen perheensä ovat tunnetusti hevosihmisiä. Koska keppihevoset ovat valtava ilmiö Suomessa, mikä sen parempi lahja prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle kuin suomalainen keppihevonen, sanoo ulkoministeriön maakuvayksikön päällikkö Petra Theman.

Suomen virallinen maakuvasivusto ThisisFINLAND lanseeraa huomenna kansainvälisen kampanjan, jonka tavoitteena on edistää keppihevosharrastuksen maailmanvalloitusta. Kampanjaan kuuluu keppihevosharrastuksen aloittamista helpottava monikielinen työkalupakki sekä limited edition eli rajoitetun erän vaatemallisto, joka on saanut inspiraationsa keppihevosista.

  • Lähde Ulkoasiainministeriö

Kommentoi Facebookissa