Sveitsiläinen Microlino herättää 1950-luvun kääpiöauton henkiin – sähköuutuus on kuin ilmetty BMW Isetta

Microlinoon kuljetaan sisään nokan isosta ovesta Isettan tapaan.

Microlinoon kuljetaan sisään nokan isosta ovesta Isettan tapaan. (Kuva Microlino)

Luomus on tarkoitettu kaupunkiliikenteen kulkupeliksi, joka helpottaisi esimerkiksi ostoksilla käyntiä.

AUTOT Kääpiöautot olivat suuressa suosiossa sodan jaloista nousevassa 1950-luvun Euroopassa. Ihmiset halusivat siirtyä moottoripyöriensä päältä nelipyöräisten kulkupelien rattiin, mutta useimpien budjetti ei vielä riittänyt oikeaan autoon. Ratkaisuna palveli moottoripyörän kaltaisella tekniikalla varustettu kääpiöauto, joita useat valmistajat tarjosivat myös talousihmeen aikaisessa Saksassa. Niistä ikimuistettavin lienee BMW Isetta, jota valmistettiin italialaisen Ison lisenssillä.

Vuonna 1955 esitelty Isetta pysyi baijerilaisilla tuotannossa vuoteen 1962 saakka, kunnes merkki päätti keskittyä sen imagoa nykyäänkin leimaaviin sporttisempiin autoihin. Sympaattisen oloisesta Isettasta tuli ajan myötä huolettoman 1950-luvun symboli, ja nykyään se on haluttu keräilykohde. Potkulautoihin erikoistunut sveitsiläinen Micro päätti hyödyntää Isettan mainetta ja designia aivan uudella tavalla, kun se esitteli keväällä 2016 Geneven autonäyttelyssä kovasti Isettalta näyttävän täyssähköisen konseptin, joka oli nimetty Microlinoksi.

Uutuutta vauhdittaa 20 hevosvoiman tehoinen sähkömoottori, jonka pitäisi mahdollistaa 90 km/h:n huippunopeus.
Uutuutta vauhdittaa 20 hevosvoiman tehoinen sähkömoottori, jonka pitäisi mahdollistaa 90 km/h:n huippunopeus. (Kuva Microlino)

Firman perustaja Wim Ouboter korosti jo tuolloin, että Microlino on kaikkea muuta kuin täysiverinen auto. Sveitsiläisten luomus oli tarkoitettu kaupunkiliikenteen kulkupeliksi, joka helpottaisi esimerkiksi ostoksilla käyntiä. Tässä suhteessa tutkielma oli esikuvalleen uskollinen, koska alkuperäinenkin Isetta oli lähinnä moottoripyörän ja auton ristisiitos. Seuraavaksi Microlino nähtiin reilun vuoden takaisessa Frankfurtin näyttelyssä, jolloin se oli edennyt jo prototyyppivaiheeseen asti. Palaute oli sen verran positiivista, että laite päätettiin ottaa tuotantoon.

Nyt sveitsiläisvalmistaja kertoi, että Microlinon sarjavalmistuksen pitäisi alkaa tämän vuoden joulukuussa. Pienestä sähkökulkineesta on tullut jo yli 8000 ennakkotilausta, ja Tazzari-niminen italialainen alihankkija on tehnyt Microlinosta 25 kappaleen esisarjan. Uutuus on ulkoisesti pitkälti esikuvalleen uskollinen kaksivärimaalausta myöten, mutta yksityiskohdat ovat tietysti paljon modernimpia. Esimerkiksi sivupeilit toimivat samalla myös etuvaloina, mikä säästää painoa. Vaikka laitteen muotoilu muistuttaa vahvasti alkuperäistä Isettaa, BMW ei ole ainakaan vielä valittanut asiasta.

Uutuus on hieman pidempi ja myös leveämpi kuin alkuperäinen Isetta, mutta silti lyhyempi kuin esimerkiksi nykyinen sähkö-Smart.
Uutuus on hieman pidempi ja myös leveämpi kuin alkuperäinen Isetta, mutta silti lyhyempi kuin esimerkiksi nykyinen sähkö-Smart. (Kuva Microlino)

Microlinoon kuljetaan sisään nokan isosta ovesta Isettan tapaan. Sisällä on kahden hengen istuttava penkki, ja takaraideleveys on paljon etupäätä kapeampi klassisen esikuvan tyyliin. Moottoripyörän voimanlähteen sijasta uutuutta vauhdittaa 20 hevosvoiman tehoinen sähkömoottori, jonka pitäisi mahdollistaa 90 km/h:n huippunopeus. Microlino kiihtyy viidessä sekunnissa 50 km/h:n vauhtiin, ja autoon saa joko 8 kWh:n tai 14,4 kWh:n akkupaketin. Ensin mainittu mahdollistaa 125 kilometrin toimintasäteen, ja jälkimmäisellä pitäisi päästä maksimissaan 215 kilometriä yhdellä latauksella.

Akut pystyy kuulemma lataamaan 80-prosenttisesti täyteen joko tunnissa tai kahdessa tunnissa kuuden kilowatin latauspisteestä. Microlinon prototyyppi painoi noin 450 kiloa, ja kulkineen pituudeksi kerrottiin reilut 2,4 metriä. Uutuus on siis hieman pidempi ja myös leveämpi kuin alkuperäinen Isetta, mutta silti lyhyempi kuin esimerkiksi nykyinen sähkö-Smart. 300 litran kokoiseen tavaratilaan pitäisi sopia neljä kaljakoria, ja Microlino on luokiteltu Renault Twizyn tapaan L7e-kategoriaan, eli nelipyöräksi. Siksi esimerkiksi turvatyynyä ei vaadita, mutta sen saa toki lisähintaan.

Microlinon hintakin on jo kerrottu. Sen pitäisi olla viimeisten tietojen mukaan noin 12 000 euroa, ja sähköuutuuteen saa kahdeksan eri väriyhdistelmää. Nähtäväksi jää, tuleeko Microlinosta kevyiden nelipyörien luokassa esikuvansa kaltainen menestys, mutta ainakin laite on pirteä ilmestys muiden nykyautojen joukossa.

Lue myös: Virolainen sähköauto pyrkii markkinoille joukkorahoituksella – Nobe 100 on retrohenkinen kolmipyörä

Kommentoi Facebookissa