Talvivaaran johtoryhmän jäsenelle sisäpiirisyyte

Talvivaaran kaivoksesta piti tulla alueelle vaurautta ja hyvinvointia tuova laitos.

Talvivaaran kaivoksesta piti tulla alueelle vain vaurautta ja hyvinvointia tuova laitos. (Kuva AOP)

Kaivosyhtiön mukaan syyte ei anna aihetta arvioida uudelleen yhtiön johtoryhmän kokoonpanoa.

TALVIVAARA Talvivaaran Kaivososakeyhtiö kertoo pörssitiedotteessaan, että sen johtoryhmän jäsentä vastaan on nostettu syyte sisäpiiritiedon väärinkäyttämiseen liittyvässä asiassa.

Kaivosyhtiö ei ole osapuolena asiassa, mutta yhtiön tiedottamiskäytäntöjä käsiteltiin vuosina 2012–2013 Helsingin käräjäoikeudessa vuonna 2016 nostetun syytteen vuoksi. Pörssitiedotteessa todetaan Talvivaaran olevan uskossa, että sisäpiiritiedon väärinkäyttämisestä nostettu syyte koskee samaa ajanjaksoa.

Kaivosyhtiön mukaan syytteellä ei olisi vaikutusta Talvivaaraan tai taloudelliseen asemaan eikä se anna aihetta arvioida uudelleen yhtiön johtoryhmän kokoonpanoa. Talvivaaran Kaivososakeyhtiön johtoryhmässä on neljä jäsentä. Sisäpiirisyytteet käsittävät yleensä osakekauppoja, joissa henkilön epäillään saaneen sisäpiiritiedoilla hyötyä tekemissään osakekaupoissa.

Aikaisemmin syytteitä on nostettu toukokuussa 2016 toimitusjohtajaa Pekka Perää sekä entisiä toimitusjohtaja Harri Natusta ja talous- ja rahoitusjohtaja Saila Miettinen-Lähdettä kohtaan. Tämän tiedottamisjutun pääkäsittelyvaihe on päättynyt, mutta tuomioistuimen ratkaisua ei ole vielä annettu.

Joulukuussa 2016 syytteen sai Talvivaaran kehitysjohtaja Lassi LammassaariPäivän Lehti kirjoitti asiasta artikkelissa Talvivaaran johtajalle nyt syyte sisäpiirikaupoista. Syytetyt kiistävät syyllistyneensä asiassa rikokseen.

Talvivaara Sotkamo aloitti kaivostoiminnan vuonna 2008, yhtiö hakeutui konkurssiin 4.11.2014. Talvivaaran Kaivososakeyhtiö on velkasaneerauksessa marraskuusta 2013 lähtien ollut emoyhtiö. Se myy palvelujaan Terrafamelle, joka puolestaan on valtion omistama. Terrafame osti Talvivaara Sotkamon liiketoiminnan elokuussa 2015.

Kommentoi Facebookissa