TPS pesi kasvonsa – Tappara menee ylöspäin

TPS juhlii maalia

TPS juhlii maalia. (Kuva AOP)

TPS toipui tappiostaan Jukureille ja vahvisti asemiaan sarjataulukon kärjessä voittamalla keskiviikkona JYPin.

JÄÄKIEKKO SM-liiga jatkui keskiviikkona, kun ohjelmassa oli viisi ottelua. Kärkijoukkue TPS hävisi keskiviikkona nolosti Jukureille, mutta pesi nyt kasvonsa voitettuaan Jyväskylässä JYPin 5-3.

Aarne Intonen teki Tepsille kaksi maalia. Superlupaus Juuso Pärssinen syötti peräti kolme maalia.

JYPin hahmo oli puolestaan vasta 17-vuotias Joakim Kemell, joka iski tehot 1+1. Vuonna 2004 syntynyt hyökkääjä on takonut tällä kaudella jo 11 maalia.

TPS jatkaa sarjan kärjessä. JYP on puolestaan hävinnyt jo neljä ottelua putkeen ja on sijalla 11.

Tappara lähti kauteen suurena mestarisuosikkina, mutta puheet mestaruudesta ovat vaisun alkukauden aikana hiljentyneet. Nyt Tappara on kuitenkin matkalla oikeaan suuntaan ja sen kurssi näyttäisi oikenevan,.

Keskiviikkona Tappara kaatoi alkukauden sensaation Vaasan Sportin tylysti 3-0 ja otti jo toisen perättäisen voittonsa. Tappara nousi kahdeksanneksi sarjassa. Sport on nyt kuudentena.

Kierroksen yllätys nähtiin Porissa, missä sysimustan syksyn pelannut Ässät yllätti KooKoon 4-3 jatkoajalla. Ässät katkaisi viiden tappion putkensa ja hyvästeli jumbosijan pudottaen sinne nyt HPK:n. KooKoo jatkaa tappiostaan huolimatta sarjassa toisena.

Oulussa Kärpät katkaisi kahden tappion putkensa, kun se kaatoi Pelicansin voittomaalikilpailun jälkeen 3-2. Kärppien sankari oli voittomaalikilpailussa Aku Räty, joka osui kerran myös varsinaisella peliajalla.

Kärpät jatkaa sarjassa kolmantena. Pelicans on viidentenä.

Ilveksen kova vire sai puolestaan jatkoa, kun se otti jo viidennen perättäisen voittonsa. Ilves kaatoi SaiPan 4-2.

Ilves nousi sarjassa jo neljänneksi. SaiPa on sijalla kymmenen.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Olli Jokisen Jukurit yllätysvoittoon – nyrkkitappelu puhutti

Kommentoi Facebookissa