Vainoamisesta tuli miehelle yli 6000 euron lasku – paikannuslaite löytyi ex-kihlatun autosta

Käräjäoikeuden mielestä jäi näyttämättä, kuka laitteen on auton rakenteisiin asentanut. (Kuvituskuva Fotolia)

Vastaaja muun muassa uhkaili naista takakontilla, raiskauksella, kitumisella, hautajaisilla ja tuskalla.

VAINOAMINEN Rapiat 40-vuotias mies on saanut tuomion ex-kihlattunsa vainoamisesta. Mies oli muun muassa asentanut paikannuslaitteen naisen autoon. Laitteen avulla hän seurasi entisen kihlattunsa liikkumisia.

Pirkanmaalainen mies oli lähettänyt entiselle kihlatulleen valtavan määrän viestejä, jotka käräjäoikeuden mielestä olivat omiaan aiheuttamaan naisessa pelkoa ja ahdistusta. Vastaaja muun muassa uhkaili naista takakontilla, raiskauksella, kitumisella, hautajaisilla, kärsimyksillä ja tuskalla. Tällaisia viestejä tuli sadoittain. Uhkauksia tuli myös suullisesti. Nainen kertoi pelänneensä kuolemaa.

Käräjäoikeuden mielestä menettelyä ei voi pitää myrskyisän parisuhteen yhtenä normaalina vaiheena. Mies myönsi laittaneensa naisen auton sisätiloihin paikantimen. Sen avulla hän seurasi naisen liikkeitä. Nainen löysi paikantimen autostaan ja palautti sen miehelle.

Katsastuksessa löytyi paikannin myös auton ulkopuolelta. Mies kiisti asentaneensa laitteen auton rakenteisiin. Hän väitti, että jäljityslaitteen on voinut asentaa hänen ystävänsä, joka kuulemma vihasi kyseistä naista. Käräjäoikeuden mielestä jäi näyttämättä, kuka laitteen on auton rakenteisiin asentanut.

Mies tuomittiin myös lähestymiskiellon rikkomisesta. Hän oli ottanut yhteyttä entiseen kihlattuunsa, vaikka oikeudessa oli tuomittu lähestymiskielto. Oikeuden käsittelyssä olleet teot tapahtuivat alkupuolella vuotta 2020. Tuolloin mies oli joitain vuosia päälle 40-vuotias.

Vastaaja tuomittiin maksamaan vainoamisen kohteena olleelle naiselle korvausta kärsimyksistä 1500 euroa. Lisäksi hänet määrättiin maksamaan naisen oikeudenkäyntikuluja 3658 euroa. Sakkoja tuomittiin 900 euroa. Vainoamisjutusta tuli miehelle yhteensä 6058 euron lasku.

Lue myös: Mies asensi ex-kihlattunsa auton rakenteisiin jäljittimen – katsastusmies löysi paikannuslaitteen

Kommentoi Facebookissa