Varma sarjajohtaja! – Kalle Rovanperä ylivoimainen voittajasuosikki Jyväskylässä

Kalle Rovanperä dominoi WRC2 Pro-luokkaa

Kalle Rovanperä dominoi WRC2 Pro-luokkaa. (Kuva Miika Wuorela)

Kalle Rovanperällä on Jyväskylässä WRC2 Pro -luokassa vain muodollisia haastajia.

RALLI Suomen merkittävimmän rallilupauksen Kalle Rovanperän voittokululle löytyy tuskin pysäyttäjää torstaina alkavassa Jyväskylän MM-rallissa eli Neste Rallissa. Sen verran suvereenisti nuorukainen on WRC2 Pro -luokan mittelöitä edukseen kääntänyt kuluvalla kaudella.

Kolme perättäistä luokkavoittoa tarkoittaa käytännössä sitä, että MM-rallikausi ei olisi Rovanperältä ja kartanlukija Jonne Halttuselta juuri paremmin voinut sujua.

Neste Rallin tuloksella ei Rovanperälle ole sarjatilanteen vuoksi mitään merkitystä, sillä suomalaisen lähimmät haastajat Mads Östberg ja Gus Greensmith eivät Suomesta kerää luokkapisteitä. Niinpä Rovanperä poistuu sarjajohtajana kotikisastaan – kävi rallissa kuinka tahansa.

Lopulta kyse on Rovanperän kohdalla vain viimeisestä välipalasta, sillä 18-vuotiasta nuorukaista viedään sellaisella tarmolla kohti WRC-todellisuutta, että varsin todennäköisesti kyseessä on laitimmainen kerta, kun Rovanperä ajaa kotikisassaan R5-luokan Skodalla.

Maanantaina ajetussa viimeistelytestissä Rovanperä esitti parasta osaamistaan. Hypyt olivat huimia, ajolinjat tarkkoja ja vauhti, ylivertaisen kovaa.

Samalla testitiellä säätöjä omaan autoonsa etsi myös Skoda Motorsportin ilmoittamana ralliin lähtevä Eerik Pietarinen, joka oli WRC2 -luokan ykkönen Neste Rallissa viime vuonna, ja on tälläkin kertaa lähes ainut Rovanperän potentiaalinen uhka.

– Ei sitä viime vuoden voittoa enää kannata miettiä. Nyt on uusi kisa edessä, ja yritämme tietysti hyvää tulosta tälläkin kertaa, Pietarinen jutteli.

Omiin mahdollisuuksiinsa Neste Rallissa Rovanperä suhtautuu nöyryydellä, eikä lähde sen suuremmin henkseleitä paukuttelemaan, vaikka tiedostaa varsin hyvin olevansa ykkössuosikki kisassa.

– Voitosta lähdetään ajamaan, mutta kyllä siinä on Eerik ja monta muuta kuljettajaa, joiden kanssa saa taistella. Reitti kun on nyt lähes sama kuin viime vuonna, niin se on hyvä juttu. Ei tarvitse niin paljon tehdä töitä nuotituksen kanssa.

Sen sijaan Skoda Motorsportin tallipäälliköllä Michal Hrabanekilla oli kaino toive kaksikolle. Tshekkimerkillä on yhä saalistettavanaan sarjan piikkipaikka valmistajien puolella.

– Tiedämme, että sekä Kalle että Eerik ovat todella nopeita kuljettajia. Nyt heidän pitää vain esiintyä viileästi ja fiksusti kotiyleisönsä edessä. Toivotaan, että he tuovat tiimille pisteet, jotka tarvitsemme noustaksemme kärkeen WRC2 Pro -luokan valmistajien taulukossa.

Teksti Miika Wuorela

Lue myös: Teemu Suninen mustana hevosena Jyväskylään – puhutaan jopa voitosta

Kommentoi Facebookissa