VR suosittelee kasvomaskeja lähi- ja kaukoliikenteessä – maskeja myydään kaukoliikenteen junissa

Asiakkailla on myös mahdollisuus ostaa viereinen paikka tyhjäksi kaukoliikenteen junissa.

Asiakkailla on myös mahdollisuus ostaa viereinen paikka tyhjäksi kaukoliikenteen junissa. (Kuva Juuso Noronkoski/ VR Group)

Kotimaisia kasvomaskeja ja käsidesiä on myynnissä myös asemien lipunmyynneissä.

KORONAVIRUS VR suosittelee jatkossa asiakkailleen kasvomaskin käyttöä kaikilla junamatkoilla lähi- ja kaukoliikenteessä. VR:n junissa työskentelevä henkilökunta käyttää jatkossa maskeja työvuorojen aikana ja maskit otetaan käyttöön vaiheittain lähipäivien aikana.

Maski ei kuitenkaan ole matkustajille pakollinen, vaan matkustaa voi myös ilman. Kotimaisia kasvomaskeja ja käsidesiä on myynnissä kaukoliikenteen junissa ja asemien lipunmyynneissä. VR kertoo yhtiöllä olevan yli sata erilaista koronatoimenpidettä, joilla parannetaan asiakkaiden ja henkilöstön turvallisuutta.

– Maskisuositus on hyvä lisäys, jonka avulla matkustaminen junassa on entistä turvallisempaa. Tiedossamme ei ole yhtään junassa saatua koronatartuntaa, ja teemme kovasti töitä sen eteen, että junamatkustaminen säilyy yhä turvallisena, kertoo VR:n matkustajaliikennejohtaja Topi Simola.

Juttuvinkki: Finnairin lennoilla käytetään jatkossa maskeja – ”Kun kaikki käyttävät maskia suojaamme näin toinen toisiamme”

– Olemme valmistautuneet suositukseen ajoissa ja meillä on varastossa henkilökunnallemme kasvomaskeja. Niiden jakelu aloitetaan heti ja saamme maskit käyttöön henkilöstöllemme vaiheittain lähipäivien aikana, Simola jatkaa.

VR toi hiljattain myytiin kaksi uutta turvallisuutta parantavaa lisäpalvelua. Asiakkailla on mahdollisuus ostaa viereinen paikka tyhjäksi kaukoliikenteen junissa tavallista istumapaikkaa selkeästi edullisempaan hintaan. Lisäksi päiväjunissa on mahdollista varata koko hytti omaan käyttöön.

Lue myös: THL suosittaa viimein kasvomaskien käyttöä – ”Koronaviruksen leviämisen riski kasvaa nyt kun arki alkaa”

Kommentoi Facebookissa