Yllätysvoittaja Silverstonessa – Valtteri Bottas päivän pettymys

Max Verstappen on Red Bull-tallin tähtikuljettaja

Max Verstappen on Red Bull -tallin tähtikuljettaja. (Kuva AOP)

Max Verstappen ajoi yllättäen voittoon Silverstonen toisessa F1-kilpailussa. Paalupaikalta startannut Valtteri Bottas jäi kolmanneksi.

FORMULA 1 Red Bull -tallin nuori hollantilaisajaja Max Verstappen yllätti kaikki ajettuaan voittoon Formula ykkösten kauden toisessa Silverstonen osakilpailussa. Mercedeksen oletettiin olevan ylivoimaisia, mutta rengaskulutus nousikin ratkaisevaan rooliin.

Verstappenin Red Bullissa Pirellin renkaat kestivät selvästi paremmin kuin Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen Mercedes-autoissa. Kun Mercedekset olivat käyneet aikaisessa vaiheessa renkaanvaihdossa, nousi Verstappen kärkeen ja pystyikin siitä eteenpäin dominoimaan kilpailua.

Uransa yhdeksännen F1-voittonsa napannut Verstappen esiintyi kisan jälkeen coolina. Hän ilmoitti, ettei odottanut voittavansa kilpailua, mutta huomasi ensimmäisen rengassettinsä jälkeen, että renkaat kestivätkin autossa aika hyvin.

Mercedeksen vauhti on tällä kaudella ollut ylivertaista. Vaikka tappio nyt tulikin, on Mercedes yhä selkeästi nopein auto.

Mutta Silverstonessa rengashallinta ei ollut Mersulla kohdallaan. Talli oli vauhtinsa huumassa liiankin luottavainen ja tuli yllätetyksi pahemman kerran.

Hamiltonin taktiikka toimi paremmin kuin paalupaikalta startanneella Bottaksella. Lopussa Hamiltonin ajoi tuoreilla renkaillaan kevyesti Bottaksen ohitse. Hamilton ajoi maaliin toisena ja erittäin pettynyt Bottas vasta kolmantena.

Viikko sitten rengasrikon takia pisteittä Silverstonessa jäänyt Bottas ei saanut toivomaansa revanssia. Hän kuvailikin kisan lopputulosta turhauttavaksi ja ilmoitti, ettei taktiikka todellakaan toiminut. Palkintoseremonioissa Bottas ei ruiskutellut shampanjaa kovinkaan riehakkaasti.

Juttuvinkki: Itsepäinen tallipomo tukki tien – Mika Salo olisi voinut taistella maailmanmestaruudesta

Hamilton johtaa MM-sarjaa yhä 30 pisteellä. Verstappen nousi toiseksi ja Bottas putosi kolmanneksi eron Hamiltoniin ollessa suomalaisella nyt 34 pistettä.

Ferrarin Charles Leclerc ajoi neljänneksi käytyään renkaanvaihdossa vain kerran. Ferrarin tämän hetken tilanteesta kertoo paljon, että Leclerc tuuletteli nelostilaansa kuin voittoa.

Verstappenin tallikaveri Alexander Albon oli suorastaan valovuoden tallikaveriaan perässä. Albonin vauhti riitti Silverstonessa viidenteen tilaan.

Kohutalli Racing Pointin ajajista Lance Stroll oli kuudes ja Nico Hülkenberg seitsemäs. Kolmannesta ruudusta startanneella, koronaviruksen takia sivussa ollutta Sergio Pereziä lomittaneella Hülkenbergillä oli vaikeuksia rengashallinnassa.

Ennen kisaviikonloppua Racing Point sai 400 000 euron sakot sekä 15 merkkimestaruuspisteen menetyksen Mercedes-auton kopioinnin takia. Silverstonessa ”pinkillä Mersulla” kerättiin heti 14 pistettä, jotka voivat tuoda tiimille kymmenien miljoonien eurojen edestä bonusrahoja, joten sakko oli pieni hinta rikkeen myöntämisestä, kun autolla saa yhä kilpailla.

Kimi Räikkönen starttasi Alfa Romeollaan viimeisestä eli 20. ruudusta. Räikkönen hyötyi rengashallinnastaan ja ajoi maaliin sijalla 15. Hänen tallikaverinsa Antonio Giovinazzi oli 17:s.

F1-kausi jatkuu ensi viikonloppuna Kataloniassa Barcelonan lähellä Montmelossa sijaitsevalla radalla.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Valtteri Bottas paalulle – Kimi Räikkönen jäi jumboksi

Kommentoi Facebookissa