Amerikkalaisyhtiö ostaa suomalaisen ruoan tilauspalveluyhtiö Woltin – kaupan arvo 7 miljardia euroa

Amerikkalainen ruokakuljetuksiin erikoistunut Doordash maksaa Woltin kauppahinnan osakkeillaan.

Amerikkalainen ruokakuljetuksiin erikoistunut Doordash maksaa Woltin kauppahinnan osakkeillaan. (Kuva Wolt)

Yrityskaupan kerrotaan olevan toteutuessaan yksi suomalaisen yrityshistorian suurimmista.

YRITYSKAUPAT Yhdysvaltalainen ruoan tilauspalvelu DoorDash tiedottaa ostavansa suomalaisen ravintolaruoan tilaus- ja kuljetuspalveluun keskittyneen teknologiayhtiö Woltin 7 miljardilla eurolla.

Hinta maksetaan osakkeilla, eli Wolt yhdistyy amerikkalaiseen pörssiyhtiöön. Kaupan odotetaan saatavan päätökseen vuoden 2022 ensimmäisellä puoliskolla.

– DoorDashilla ja Woltilla on sama näkemys maailmanlaajuisen alustan rakentamisesta, kommentoi Tony Xu, DoorDashin toimitusjohtaja ja yksi perustajista.

Woltin ilmoitetaan jatkavansa toimintaansa kuten aikaisemmin, yhtiö ottaa myös vastuulleen DoorDashin kansainvälisen liiketoiminnan. Wolt jatkaa omalla nimellään ja pääkonttori pysyy Helsingissä. Vuonna 2014 perustetun Woltin toimitusjohtaja Miki Kuusi liittyy amerikkalaisyhtiön johtoryhmään.

Yrityskaupan kerrotaan olevan toteutuessaan yksi suomalaisen yrityshistorian suurimmista, suurempi kuin Microsoftin ostaessa Nokian matkapuhelinliiketoiminnan. Wolt arvioi Suomeen maksettavan kaupasta veroja yli 600 miljoonan euron arvosta, kun osakevaihto päätyy verotettavaksi.

Wolt toimii tällä hetkellä 23 maassa ja sen palveluksessa on yli 4000 työntekijää. Yhtiö on ollut viime aikoina julkisuudessa Suomessa oikeudellisessa kiistassa, kun työsuojeluviranomaisena toimiva Etelä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt Woltin lähettien olevan työsuhteessa Woltiin, eivätkä itsenäisiä yrittäjiä.

Lue myös: Vakoileeko älypuhelimesi sinua kuuntelemalla salaa? – Tee testi ja selvitä asia

Kommentoi Facebookissa