Asia on pihvi – mutta kuinka grillataan rare, medium tai well done?

Salvia-pekonipihvi on yksi herkullinen vaihtoehto lihansyöjille.

Salvia-pekonipihvi on yksi herkullinen vaihtoehto lihansyöjille. (Kuva Antti Hallakorpi)

Perinteinen pihvi tehdään hyvin raakakypsyneestä naudan sisä- tai ulkofileestä.

RUOKA Mistä on paras grillipihvi tehty? Hyvästä, suomalaisesta lihasta, kuumasta grillistä, sopivasta kypsyysasteesta ja mukavasta maustamisesta. Paras pihvi ei myöskään odota syöjäänsä.

Perinteinen pihvi tehdään hyvin raakakypsyneestä naudan sisä- tai ulkofileestä. Lihaa ei tarvitse nuijia, vaan pihveistä saa sopivan muotoisia ja korkuisia käsin painelemalla. Grillin paistotaso kuumennetaan kunnolla kuumaksi ja pihvit paistetaan öljyn ja voin seoksessa.

Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta, pihvin lämpötilasta grilliin laitettaessa, paistolämpötilasta ja halutusta kypsyysasteesta. Hyvä muistisääntö pihvin paistoon on sentti per minuutti.

Pihvi on mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava, medium. Mediumiksi pihvi paistuu 2–3 minuutin paistolla puoleltaan. Sisältä punainen pihvi, rare, paistuu muutamassa minuutissa. Läpikypsä pihvi, well done, on sisältä harmaa. Kypsäksi pihvin paistaa 4–5 minuutissa per puoli.

Paras pihvi ei odota syöjäänsä. Pihvit kannattaakin laittaa grilliin vasta sitten, kun kaikki muu on valmista: pöytä katettu, lisäkkeet tehty ja ruokailijat saapuneet.

Lue myös: Kesähelteellä valmistuu terveellinen ja kevyt kala grillissä – näillä vinkeillä onnistut!

Kommentoi Facebookissa