Jokereilta raju nousu tyhjässä hallissa – ”Annettiin mennä vaan”

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokerit oli diktaattorin mukaan nimetyssä Kazakstanin pääkaupungissa tappiolla kolmannessa erässä 0-4, mutta voitti jatkoajalla 5-4.

JÄÄKIEKKO Kazakstanin pääkaupungissa Nur-Sultanissa, aiemmilta nimiltään Akmolassa ja Astanassa, pelataan KHL-otteluita tyhjille katsomoille. Komealle areenalle yleisöä ei päästetä Kazakstanin tiukkojen koronarajoitusten takia.

Niinpä Barys Nur-Sultan ja Jokerit kohtasivat toisensa keskiviikkona tyhjässä hallissa. Puitteet olivat erikoiset ja niin oli ottelukin. Barys johti kolmannessa erässä 4-0, mutta hävisi jatkoajalla 4-5.

Mikko Lehtosen hurjasta laukauksesta Jokerit nousi 4-4 -tasatilanteeseen, kun kolmatta erää oli jäljellä reilu minuutti. Jatkoajalla David Sklenicka teki voittomaalit tehot 0+3 keränneen Brian O’Neillin esityöstä.

Barys romahti eeppisesti. Toisaalta Jokerit lopetti velttoilun kolmannessa erässä. Ketjuviilaukset toimivat.

– Avausmaali oli meille valtavan tärkeä ja saatiin siitä paljon energiaa. Jääkiekossa kaikki on mahdollista. Meillä usko kasvoi ja kaveri passivoitui. Yhden maalin merkitys näissä peleissä voi olla ihan valtava, päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi Jokereiden nettisivuilla.

– Kun pallo alkaa pyöriä oikeaan suuntaan, niin kummasti laukaukset alkavat löytää tietään maaliin. Toiselle tulee menettämisen pelkoa ja toisella on kaikki pelissä. Sen takia tätä tehdään, että tällaiset hetket ovat joskus mahdollisia, hän jatkoi.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Jokerit oli maanantaina hävinnyt Habarovskissa Amurille kehnolla esityksellä 1-4. Barys-ottelu oli vajaat 50 minuuttia samanlaista lepsuilua, kunnes Jokerit pääsi tasolleen.

– Pitää nostaa hattua joukkueelle. Kaivettiin ja annettiin mennä vaan. Tämä oli kova luonteen osoitus koko porukalta. Tällaisen reissun jälkeen on varmasti ansaittu pari vapaapäivää, kommentoi Marjamäki.

Jokerit pelasi kaukaisten alueiden vieraskiertueellaan kolme ottelua. Saldona oli kaksi voittoa ja yksi tappio.

KHL:n läntisessä konferenssissa Jokerit on neljäntenä. Barys on itäisessä konferenssissa kahdeksantena.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Perinteisiäkin jääkiekkokirjoja julkaistaan – mielenkiintoinen teos NHL:n suomalaispelaajista

Kommentoi Facebookissa