Jokereissa koronatartuntoja – kotipelit siirtyvät

Jokerit juhlii maalia.

Jokerit juhlii maalia. (Kuva Mikko Taipale/ Jokerit)

Jokereissa on havaittu neljä koronatartuntaa. Testit tehtiin keskiviikkona päättyneen vieraspelireissun jälkeen.

JÄÄKIEKKO Jokerit tiedotti perjantaina, että joukkueessa on ilmennyt neljä positiivista koronatulosta. Testit tehtiin keskiviikkona päättyneen Jokereiden vieraskiertueen jälkeen. Sairastuneiden oireet ovat seuran mukaan lieviä.

Jokerit ei tiedottanut, ketkä tartunnan ovat saaneet. Tiedotteessa myös kerrottiin, ettei seura kommentoi tässä vaiheessa enempää.

Jokereiden kotiottelut maanantaina 26.10. Avtomobilist Jekaterinburgia ja keskiviikkona 28.10. Vitjaz Podoslkia vastaan siirtyvät myöhempään ajankohtaan. Jokerit kertoo neuvottelevansa KHL:n kanssa otteluiden siirroista.

Syyskuussa useampi Jokereiden ottelu siirtyi. Seuran avausottelua Minskissä ei pelattu ollenkaan, mutta syynä ei ollut korona, vaan Valko-Venäjän poliittinen kriisi. Jokerit ei matkustanut otteluun ja KHL tuomitsi ottelun Dinamon Minskin 5-0 -voitoksi.

Syyskuussa Jokereiden joukkue joutui myös karanteeniin, kun Helsingissä pelanneessa Neftehimik Nizhnekamskin joukkueessa havaittiin koronatartuntoja. Karanteenin takia useampi ottelu siirtyi Jokereilta myöhäisempään ajankohtaan.

Juttuvinkki: Pentti Matikaisen saavutukset jäivät MM95-hypetyksen varjoon

Venäjällä koronapandemia vain yltyy. Monessa KHL-seurassa on havaittu koronatartuntoja, mutta otteluita on pelattu aikataulun mukaisesti ja välillä seurat ovat joutuneet tositoimiin varsin erikoisilla kokoonpanoilla.

Jokereiden syyskuun koronakaranteeni sai Venäjällä osakseen kritiikkiä. Jyrkimmissä kritiikeissä Jokereita on vaadittu suljettavaksi sarjasta.

Syyskuun karanteenissaan Jokerit noudatti kuitenkin Suomen viranomaisten suosituksia. Tätä valotettiin Venäjällä Jokereita puolustaneissa puheenvuoroissa.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Jokereilta raju nousu tyhjässä hallissa – ”Annettiin mennä vaan”

Kommentoi Facebookissa