Koronaviruksen brittimuunnos löytyi myös Suomesta – henkilö oli tullut viettämään joulua

Britanniassa tehokkaasti levinneen virusmuunnoksen on arvioitu tarttuvan jopa 70 prosenttia herkemmin tavanomaiseen verrattuna.

Britanniassa tehokkaasti levinneen virusmuunnoksen on arvioitu tarttuvan jopa 70 prosenttia herkemmin tavanomaiseen verrattuna. (Kuva Fotolia)

Tartunnan saanut henkilö oli testattu lentoasemalla ja hänen perhepiirinsä on nyt eristyksessä.

KORONAVIRUS Kymenlaaksossa todettiin joulun aikana yhteensä 12 uutta koronavirustartuntaa. Joulun aikana todetuista tartunnoista puolet on todettu henkilöillä, jotka ovat saapuneet Venäjältä tai ovat olleet tekemisissä Venäjältä saapuneen henkilön kanssa.

Joulunpyhinä varmistui kuitenkin myös Suomen ensimmäinen, vakavamman ja herkemmin tarttuvan Britanniasta löydetyn koronaviruksen mutaation kantaja, kertoo asiasta ensimmäisenä uutisoinut Kouvolan Sanomat.

Kymsotessa otetaan Iso-Britanniasta saapuvilta, jo kertaalleen lentokentällä testeissä käyneiltä matkustajilta kontrollinäyte kolmen vuorokauden kuluttua, vaikka henkilö olisi antanut aiemmin negatiivisen näytteen ja on oireeton.

Juttuvinkki: Suomen ensimmäiset koronarokotukset annettiin – ”Tämä on alku sille, että saamme epidemian loppumaan”

Taudin on tuonut yksi henkilö, joka on saapunut Britanniasta joulunviettoon. Henkilön perhepiiri on nyt eristyksessä. Kymsote koettaa estää taudin leviämisen laajemmalle.

– Tartuntaketju on selvitetty eikä tartunnan uskota leviävän lähipiiriä laajemmalle. Oleellista oli selvittää kaikki tämän henkilön vaikutuspiirissä olleet, ettei tautia meidän tietämättämme pääse tulemaan lisää. Sellaisia, jotka brittivariaatiota kantavat voi olla toki muitakin, Kymsoten infektioylilääkäri Risto Pietikäinen kommentoi Kouvolan Sanomille.

Britanniassa tehokkaasti levinneen virusmuunnoksen on arvioitu tarttuvan jopa 70 prosenttia herkemmin tavanomaiseen verrattuna. Virusmuunnosta on löytynyt muun muassa Ruotsista, Tanskasta, Norjasta, Alankomaista, Saksasta, Sveitsistä, Italiasta, Ranskasta ja Espanjasta sekä kaukaisimmista maista muun muassa Etelä-Koreasta ja Kanadasta.

Lue myös: Matkustajalennot Britanniasta Suomeen keskeytetään – koronaviruksen muunnos huolestuttaa viranomaisia

Kommentoi Facebookissa