Matilda Castren on Suomen merkittävimpiä toivoja Tokiossa

Matilda Castren (oikealla) voitti Turussa Euroopan kiertueen kilpailun (Kuva Tomi Natri)

Matilda Castren (oikealla) voitti Turussa Euroopan kiertueen kilpailun. (Kuva Tomi Natri)

Matilda Castren on pelannut tänä kesänä niin vahvalla tasolla, ettei olympiamitali Tokiosta ole epärealistinen ajatus.

OLYMPIALAISET Matilda Castren on golfin tämän hetken kärkinimiä. Siitä hän antoi näytön viime viikonloppuna voittamalla Euroopan kiertueen kilpailun Turussa.

Euroopan kiertueella vain kaksi suomalaisnaista oli yltänyt voittoon aiemmin. Minea Blomqvist-Kakko voitti 2004 ja 2008. Riikka Hakkarainen oli voittaja 2006.

Castren pelaa Yhdysvaltain LPGA-kiertueella. Aura Golfin voitto Turussa takasi hänelle pelioikeuden Euroopan kiertueelle. Se taannee, että Castren tulee hyvin todennäköisesti osallistumaan myös Solheim Cupiin, jossa Euroopan ja Yhdysvaltain parhaat pelaajat ottavat joukkueina mittaa toisistaan.

Suomessa Castrenin tapauksessa suurta yleisöä kiinnostaa eniten kuitenkin hänen otteensa Tokion olympialaisissa. Väkevä suoritus Aura Golfissa nostattaa toiveita olympiamitalista.

Castren oli ennen Aura Golfia maailmanlistalla sijalla 58, mikä on suomalaispelaajan kaikkien aikojen paras sijoitus naisten listalla. Hän tulee nousemaan 50 parhaan joukkoon. Vuodessa hän on noussut maailmanlistalla yli 150 sijaa.

Olympiagolfin maakiintiöt helpottavat Castrenin haastetta Tokiossa. Maailmanlistan sijoituksen perusteella ei voi muutenkaan tehdä suoria johtopäätöksiä Castrenin mahdollisuuksista.

Kesäkuussa Castren voitti LPGA-kiertueen kisan. Kesä-heinäkuun vaihteessa Texasissa pelatussa turnauksessa hän hävisi maailman parhaaksi arvioidulle pelaajalle Ko Jin-youngille vain yhdellä lyönnillä.

LPGA:n rahalistalla Castren on sijalla 23. Hän on ansainnut kahdeksassa kilpailussa noin 365 000 euroa. Suomen naisurheilijoista Castren on maailmalla todennäköisesti tienestiykkönen.

Castren haastaa maailman kärkeä jo tasaväkisesti. Täydellisellä suorituksellaan hän voi hyvin taistella Tokiossa jopa kultamitalista.

Tokion olympiagolf pelataan Kawagoen kaupungin liepeillä sijaitsevalla kentällä. Naisten turnaus on ohjelmassa 4.-7. elokuuta.

Teksti Otto Palojärvi

Lue myös: Suomen olympiajoukkueen koko pieneni jälleen

Kommentoi Facebookissa