Onko sähköauto luotettava talvella? – Selvitys vertaili, kuinka usein sähköauto jättää tien päälle

Tiepalvelu saa talvisin sähköautoilijoilta yhteydenottoja myös jumiin jääneistä latausjohdoista.

Tiepalvelu saa talvisin sähköautoilijoilta yhteydenottoja myös jumiin jääneistä latausjohdoista. (Kuva If)

Korkea jännite rajoittaa tiepalvelun mahdollisuutta tehdä korjaustöitä tien päällä.

SÄHKÖAUTOT Onko sähköauto luotettava talvella vai jääkö sen matka kesken bensiiniautoa useammin? Vakuutusyhtiö If vertaili hinaustilastoja Norjasta, jossa on jo mittava kokemus sähköautojen vakuuttamisesta.

Norja on sähköautoilun edelläkävijöitä, ja maassa jo yli puolet uusista ensirekisteröitävistä henkilöautoista on sähköautoja. Suomen tapaan Norjassa ajetaan usein talvisissa, haastavissakin olosuhteissa.

Eri käyttövoimalla toimivien autojen väliset erot ovat pienempiä, kuin moni olettaa. Pakkasella sähköautoilijan on kuitenkin syytä varautua energiankulutuksen merkittävään kasvuun.

– Monella suomalaisella vaikuttaa yhä olevan mielikuva, että sähköauto jättää helposti tien päälle pakkaskelillä. Laaja data Norjasta paljastaa, että pelko on kuitenkin melko perusteeton: Sähköautoilla on vain noin 20 prosenttia bensiiniautoja korkeampi hinausherkkyys. Hybridiautojen luotettavuus puolestaan on samalla tasolla kuin bensiiniautojen, kertoo autovakuutusten tuotepäällikkö Peter Roselius Ifistä.

Kaikkein useimmin hinataan kuitenkin dieselautoja, mikä selittyy pitkälti sillä, että niillä yleensä ajetaan paljon. Ifin Norjassa vakuuttamista bensiini- ja hybridiautoista keskimäärin neljä sadasta on tarvinnut hinausta jäätyään tien päälle. Sähköautoista hinauksen tarpeessa on ollut viisi sadasta.

Syyt tien päälle jäämiseen ovat kuitenkin usein erilaisia auton käyttövoimasta riippuen: polttomoottoriautoissa tyypillisten mekaanisten vikojen sijaan sähköautoissa ilmenee erityisesti erilaisia tietotekniikkaan liittyviä ongelmia.

Juttuvinkki: Joka neljäs taloyhtiö kaavailee sähköautojen latausjärjestelmää – yhtä lailla rivitalot kuin kerrostalotkin

Suurin osa perinteisistä autoilijoille pakkasen varalle jaettavista vinkeistä ei kosketa sähköautoja. Sähköautoissa pakkaselle herkkiä, varautumista vaativia kohtia on käytännössä yksi: ajoakun nopeampi tyhjeneminen lisääntyneen energiankulutuksen vuoksi.

– Sähköauton energiankulutus voi kasvaa kovalla pakkasella jopa yli 25 prosenttia plussakeleistä. Tiepalvelun tilastojen perusteella tämä näyttää yllättävän osan kuskeista, kertoo Ifin tiepalvelukumppani Viking hinauksen maajohtaja Miika Leppänen.

Tiepalvelu saa talvisin sähköautoilijoilta yhteydenottoja myös jumiin jääneistä latausjohdoista. Latausluukku ja -liitin kannattaakin pitää puhtaana lumesta.

– Latausluukkuun kertynyt lumi sulaa ladattaessa ja jäätyy taas uudelleen latauksen päätyttyä, minkä seurauksena pistoke voi jäätyä kiinni autoon. Latausjohto kannattaa suojata säältä myös silloin, kun se ei ole käytössä. Huonosti suojattuun pistokkeeseen voi kertyä kosteutta, joka jäätyy sen sisään, selvittää Leppänen.

Kun sähköauto jää tien poskeen, se hinataan polttomoottoriautoa useammin suoraan korjaamolle. Korkea jännite rajoittaa tiepalvelun mahdollisuutta tehdä korjaustöitä tien päällä, sillä useimmat työt edellyttävät sähköalan koulutusta.

– Autoilijan tulisi muistaa, että hän voi itse tehdä sähkö- tai hybridiautolle ainoastaan hyvin tavallisia ylläpitotoimia, kuten lisätä pissapojan nestettä tai vaihtaa renkaan. Etenkään korkeajänniteosiin, jotka ovat yleensä väriltään oransseja, ei pidä missään tapauksessa koskea, muistuttaa Vikingin Miika Leppänen.

Omatoimihinaus ei myöskään ole turvallista: sähköauto vaatii aina koko auton kuljettamisen lavalla ja tyypillisesti myös isomman hinausauton, koska se on samankokoista polttomoottoriautoa painavampi.

Lue myös: Onko sähköautojen hiljainen käyntiääni turvallisuusriski? – Lähes puolet suomalaisista uskoo niin

Kommentoi Facebookissa